Geldi, gelecek, testleri yapılıyor, yapıldı derken sonunda aşı süreci başladı. Ülkemizde aşağı yukarı 10 aydır korona virüs ile mücadele veriliyor. İş çığırından çıkmaya başladı için çok ağır önlemler getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son konuşmasında kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını duyurdu ancak zaman vermedi. Kısıtlamaların kalkmasında aşılama süreci de çok önemli bir rol oynayacak. Ne kadar çok insan bir an önce aşılanırsa, kısıtlamaların kalkması da erkene çekilir. Kısıtlamalar kalkmadıkça da ekonomik olarak toparlanma gibi bir durum söz konusu olmayacak. O yüzden aşıya imkanı olan herkesin ‘Ben aşı olmam’ demeden bu aşıyı yaptırması gerekiyor.

‘AŞI GÜVENİLİR Mİ?’

Herkesin kafasında ‘Aşı güvenilir mi?’ sorusu var. Aşının güvenilirliğine konuyla ilgili her görüşten bilim insanları onay veriyor. Bu da toplumun içini biraz daha ferahlatır diye umuyorum. Örneğin A partisinin görüşlerine güvenmeyen biri B partisine güveniyor ve o partili bir bilim insanı da bu aşıya onay veriyorsa ‘Demek ki güvenilir’ diyerek aşı yaptırma şansı yükselir. Ayrıca sağlık çalışanları da aşı olduklarına dair fotoğrafı paylaşırlarsa, çevrelerindeki insanların aşıya olan güvenilirliği daha da artar. Ülkemizde malum bir alışkanlık var. Herkes her konunun uzmanı. Bilgisi olmadan fikri olan çok insan var. O yüzden konunun uzmanlarının açıklamalarını dikkate almamız lazım.

EN BÜYÜK SİLAHIMIZ AŞI

Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi kanadında Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olarak birçok açıklama yapıyor. Aşıya güvendiğini söylüyor. Aşı olurken fotoğrafını da paylaşmış Gaye Hoca. Şahsen ben Gaye Hoca’ya güveniyorum. Bu konudaki açıklamaları da içimizi rahatlatıyor. Diğer yandan İl Sağlık Müdürümüz Uğur Bilge de konu hakkında birçok açıklama yapıyor. Bu açıklamalar da güvenimizi pekiştiriyor. Hem Gaye Usluer’e hem de Uğur Bilge’ye bu konudaki çabaları için teşekkür ediyorum. Pandemiye karşı en büyük silahımız olan aşıyı yaptırmaları için ben de buradan herkese çağrıda bulunuyorum.