Demiryoluyla limanlara bağlanmak, Eskişehir sanayicisinin en büyük hayallerinden biriydi.

Dün gerçekleşen törenle bunun ilk adımı atıldı.

Sanayi Odası bu konuyla ilgili uzun süredir uğraş veriyordu, bunun da sonucunu almaya başladı.

Eskişehir’den yapılan ihracat genelde karayoluyla yapılıyor.

Bu da hem pahalı hem de çevre ve doğa açısından iyi değildi.

Ayrıca trafik açısından da olumsuzluklar yaşanıyordu.

Dün düzenlenen törenle Eskişehir’i limanlara bağlayacak olan Yeşil Yol projesinin ilk adımı atıldı ve Eskişehir’ den uğurlanan ilk konteyner tren, 23 vagon beyaz eşya yüküyle Çin’ e gitmek üzere Derince’ ye doğru yola çıktı.

 

***

Yıllarca Eskişehir’in demiryoluyla Gemlik limanına bağlanması konusunda çalışmalar yapıldı, bu çalışmalar halen de devam ediyor.

Bursa’ya demiryolu olmaması bu işin gerçekleşmesinde önemli bir engeldi.

Bu konudaki çalışmalarla bunun da gerçekleşmesi bekleniyor.

Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, yapılan işin çok daha büyük bir konuma geleceğinin atını çizdi.

Eskişehir Sanayi Odası ve TCDD’nin ortak girişimiyle limanlara, konteyner ve tren taşımacılığıyla ulaşım gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi.

“Tabii ki bu işin birinci kısmıydı. Bugün itibariyle yapmış olduğumuz protokol, bizi Körfezdeki limanlara bağlayacak. Bu iş çok daha büyük bir konuma gelecek. Yakın zaman içerisinde buradan hem Mersin’e hem de diğer doğudaki Kazakistan’a kadar olan yollarda, Eskişehir Hasanbey Lojistik kentinden yük taşımacılığını gerçekleştiriyor olacağız. Eskişehir Sanayi Odası bildiğiniz gibi bir kamu niteliğinde bir kuruluştur. Bu konuyla ilgili olarak da biz devletimizin gücüne her zaman inanıyoruz. Bütün protokolleri devletimizin iş birliğiyle gerçekleştirme arzusu içerisindeyiz. Valimiz birkaç ay öncesinde bizlere yeni bir vizyon vermişti. Vali Bey, ‘Bundan sonra sadece Eskişehir’in ihtiyaçları değil. Bölgesel ihtiyaçları da göz önünde bulundurun’ dedi. Yeşil Yol Projesi bölgesel ihtiyaçları da karşılayabilme niteliğine sahip. Yakında bu bölgesel çalışmaları da valimize ileteceğiz. Mevcut durumu en iyi şekilde yerine getireceğiz”

 

***

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı da törendeydi.

Yazıcı, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinden yıllık 2.5 milyar dolar ihracat yapılmakta, halen tamamı karayolu denizyolu kombinasyonuyla gerçekleştirilen yıllık 100 bin konteynerlik uluslararası taşımanın ilk etapta yarısının demiryolu denizyolu kombinasyonuyla taşınması planlanmaktadır. İlerleyen yıllarda ise Eskişehir’in artan ihracat potansiyeli ile birlikte yıllık 100 bin konteyner demiryoluyla limanlara taşınması öngörülmektedir. İlk etapta haftada bir blok tren planlanmış olup takip eden aylarda bu haftanın üç günü düzenli blok tren olarak gerçekleştirilecektir. Sanayicilerimizin Hasanbey Lojistik Merkezi üzerinden yapacağı yurtiçi ve uluslararası taşımalara tarife avantajı sağlanacak, bu sayede dünyayla rekabet şansı artacaktır” diyor.

Eskişehir sanayisi için çok önemli bir gelişmedir bu.