Kamu ya da özel kuruluşların binalarında herkesin işi var.

İki Eylül caddesi üzerinde bulunan PTT binasının önündeki kuyrukları görmüşsünüzdür.

Her sabah uzun kuyruklar oluşuyor.

Hemen her kamu kuruluşunun önünde bu tür kuyrukları görmek mümkün.

Bunun nedeni bina içlerinde yoğunluk yaşanmaması içindir.

Dün yerel gazetelerde de yayınlandı.

PTT binasında bir kişinin korona testinin pozitif çıkmasından sonra bazı iddialar ortaya atıldı.

İhmal olduğu iddia edildi.

 

***

 

Bu iddia üzerine PTT Eskişehir Başmüdürü Hüseyin Zengin, 10 değil, 8 kişinin virüse yakalandığını ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Aşağıda okuyacağınız iddialar karşısında ha 10 kişide görülmüş, ha 8 kişide ne fark eder.

Durum neymiş bir bakalım.

PTT Eskişehir Başmüdürlüğü’nde, bir çalışan Korona virüse yakalanıyor.

Bunun üzerine, virüse yakalanan kişiyle aynı yerde çalışan insanların, karantina altına alınması gerektiği halde aynı mekânda ve aynı yoğunlukta çalışmaya devam ettikleri ifade ediliyor.

Birkaç günün ardından, virüse yakalanmış olabileceklerinden şüphelenen çalışanlar, kendi imkânlarıyla test yaptırıyor ve test sonuçlarına göre 10 kişinin daha virüse yakalandığı görülüyor.

 

***

Şimdi iddiaya bakalım.

Virüse yakalananlardan biri yaşadıklarını şöyle anlatıyor.

“Geçtiğimiz hafta PTT Başmüdürlüğünün yer aldığı 2. kattaki muhasebede çalışan birinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Dolaysıyla o kattakilerin veya en azından o odada çalışan kişilerini karantinaya alınması gerekirken, bu yapılmadı. Biz çalışmaya devam ettik, ancak hafta boyunca toplam 10 kişi Covid'e yakalandık. Benim testim pozitif çıktıktan sonra aileme de test yaptırdım ve eşim de Korona virüs çıktı. Diğer pozitif çıkan arkadaşlar için de durum aynı. Bu binada birkaç tane daha kamu kurumu var. Vatandaşlar buraya gelip gidiyorlar. Aynı asansörü kullanıyorlar. 2. katta çalışan kişiler de çalışmaya devam ediyor. İlk virüs çıktıktan sonra ne 2. katta girişler kapatıldı ne de çalışanlar karantinaya alındı. Sonucunda şimdiye kadar yaklaşık 16 çalışanın 10'unda Korona virüs çıktı” diye iddia etti.

 

***

Bu iddia sadece bir çalışandan değil, binada çalışan ve aynı durumdan mağdur olan bir kaç kişinin daha benzer iddiada bulundukları biliniyor.

PTT Eskişehir Başmüdürü Hüseyin Zengin ise, 10 değil, 8 kişinin virüse yakalandığını söylüyor ve bunun iş yeri dışında da gerçekleşmiş olma ihtimaline değiniyor

Vatandaşlar da, vakanın ardından alınması gereken önlemlerin alınmadığını iddia ederken, Zengin, virüse yakalanan çalışanın bulunduğu katta şu anda kimsenin çalışmadığını öne sürüyor

Ancak gazetelerde yer alan haberi yapan İHA muhabirinin gözlemine göre insanlar orada halen çalışıyor.

Bu durumda sanki bir ihmal varmış gibi görünüyor.