Dün Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi işbirliği ile çok güzel bir etkinliğe imza atıldı. ‘Hedefim Üniversite Tercihim Eskişehir’ etkinliği öğrencilerin kafasında istedikleri bölümler hakkında tüm soru işaretlerini giderecek bir platform olarak karşımıza çıkıyor. 3 devlet üniversitesinin bu kadar kısa sürede bir fikri projeye dönüştürerek hayata geçirmesi de ayrıca takdir edilesi. Anadolu Üniversitesi’nin eski bir öğrencisi ve uzun yıllardır Eskişehir’de yaşayan bir birey olarak şehrimizi tercih edecek öğrencilerin hiçbir şekilde pişman olmayacağını da söyleyebilirim. Hoş zaten öğrencilerin birçoğu da bunun farkında. Üniversite öğrencileri memnuniyet araştırmalarında Eskişehir’i her zaman ilk sıraya koyuyor. Üniversite öğrenci adayları da haliyle tercih yapmadan önce araştırdıklarında bu bilgilerle karşılaşıyor. Onlar da Eskişehir’in öğrenciye verdiği değeri anlıyor. Şimdiden üniversite için şehrimizi tercih edecek olan öğrencilere tercihlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

GÖZLERİM YILMAZ HOCA’YI ARADI

Toplantıda dikkatimi çeken bir konu oldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Kemal Şenocak ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Tuncay Döğeroğlu birer konuşma yaparak hem projeyi tanıttı hem de gençlere seslendi. Vali Erol Ayyıldız da sadece eğitim olarak değil Eskişehir geneli hakkında bilgi vererek gençlere çağrıda bulundu. Orada aklıma takılan tek soru ise neden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in neden toplantıya davet edilmediği oldu. Bir şehrin belediye başkanının illa ki şehri hakkında gençlere söyleyeceği birkaç sözü vardır. Söz konusu rektörlüğü döneminde Anadolu Üniversitesi’ne çağ atmış Yılmaz Hoca olunca böyle bir projeye katacağı değerin ölçüsü de tartışmasız çok büyük olurdu. Ayrıca toplantıda Rektör Erdal, proje kapsamında Eskişehir’de doğmuş, okumuş kıymetli büyükler ile de söyleşiler olacağını söyledi. Ben aday bir öğrenci olsam bu söyleşilerin arasında Yılmaz Hoca’yı da görmek isterim. Toplantının telafisi de belki bu yolla yapılabilir. Yukarıda da söylediğim gibi işbirliği oldukça güzel ama bu şekilde daha da güzel hale getirilebilir diyerek naçizane önerimi de belirtmek istedim.

Tüm okurlarımızın Kurban Bayramı’nı da en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramda lütfen pandemi kurallarına dikkat edelim, sosyal mesafeyi korumaya özen gösterelim.