Törende mezun öğrenciler adına konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencisi Furkan Demirtaş, mezuniyet sevinç ve heyecanının bir son olmadığının, belki de çok daha zorlu ve engebeli yolların başlangıcı olduğunun farkında olduklarını ancak hedeflerine giden yolda karşılarına hangi zorluklar çıkarsa çıksın inaçlarının onları daima doğru yöne yönlendireceğini bildiklerini ifade etti. Furkan Demirtaş mezunlar olarak bulundukları noktaya gelmelerinde en büyük paya mezun ailelerinin sahip olduğunu ifade ederek fedakarlıkları için tüm ailelere teşekkür etti. Tüm hocalarına da teşekkür eden Furkan Demirtaş, mezun arkadaşlarına hayatta başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

‘VİZYON SAHİBİ BİREYLER OLUN’

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, eğitim seviyesi yüksek insan gücüne sahip olmanın içinde bulunduğumuz yüzyılda ülkeler için büyük önem taşıdığını belirtirken,  genç nüfuslu ülkemizde de eğitim, öğretim ve araştırmaların kalitesinin artırılmasının, çok daha güçlü bir Türkiye için gerekli olduğunu söyledi. “Güçlü Türkiye Güçlü Gelecek” için yapmamız gerekenin bilgiyle donanmış bireyler olarak çalışmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, bunun vatan borcumuz olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen bu borcun aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize olduğu kadar Anadolu’nun köy, kasaba ve şehirlerindeki vergisini veren bayrak sevdalısı vatandaşlarımıza da olduğunu vurguladı. Mezunlara seslenerek ailelerinin ve hocaları olarak kendilerinin onlardan en büyük beklentisinin, toplumsal manevi değerlerimizin istismarı suretiyle kendi ülkesine ve kendi milletine savaş açan ihanet şebekelerinden ve terör örgütlerinden uzak durmaları olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu örgütlerin hazırladığı tuzaklara düşmemeleri, vatanına ve milletine gönülden bağlı, karakter ve vizyon sahibi bireyler olarak toplumdaki yerlerini almalarının en büyük beklentileri olduğunu söyledi.

‘BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANIYORUM’

Daha sonra mezun ailelerine seslenen Prof. Dr. Hasan Gönen, büyük özveriyle yetiştirdikleri evlatlarının, uzun ve zorlu bir eğitim sürecini tamamlayarak onlar için yapılan fedakarlıklara layık olduklarını gösterdiklerini belirtti ve genç mezunlarla gurur duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen mezunların bundan sonraki mesleki ve sosyal yaşamlarında da aileleri ve hocalarının verdiği değerleri koruyup; çevreleriyle uyumlu, karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan ilişkiler içinde başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen, tüm mezunların iş yaşamlarında mesleki bilgi ve becerileriyle görev alacakları her alanda Eskişehir Osmangazi Üniversiteli olmanın verdiği cesaretle, hem kendi geleceklerine hem de ülkemizin geleceğine katkıda bulunacaklarına inancının tam olduğunu da belirtti. Prof. Dr. Hasan Gönen mezunlara, tarihe tanıklık eden ve 5 bin yıllık geçmişi olan bir kültüre sahip olarak yaşadığımız bu toprakların değerini ve coğrafi önemini iyi bilmelerini öğütlerken, bu doğrultuda Üniversitemizde edindikleri tüm akademik bilginin yanı sıra dillerine, tarihlerine, kültürlerine ve manevi değerlerine de sahip çıkmalarını öğütledi. Prof. Dr. Hasan Gönen tüm mezunları Üniversitemizin onlar için her zaman sıcak bir yuva olarak kalacağını hatırlatarak, mutlu ve başarılı bir hayat dileği ve yolları ile bahtlarının açık olması temennisiyle uğurladı. Konuşmaların ardından okullarını dereceyle bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Daha sonra diğer öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Sonrasında Mithat Körler’in şarkılarıyla coşan mezunların keplerini topluca havaya atmalarıyla tören ve Üniversitemizdeki 2017 mezuniyet heyecanı sona erdi.