Elimizden gelen desteğe hazırız

Uzun bir dönem kulüpte hem İkinci Başkanlık, hem de Mali Asbaşkanlık yapan Erdoğan Tekgöz, takımın yeniden ayağa kalkması için gerekli reçeteyi yazdı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Tekgöz, “Yönetime kim talip olacaksa, hizmet etmek istiyorsa yanındayız. Elimizden gelen desteğe hazırız. Yeni gelecek yönetim kim olursa olsun desteğimizi sürdürürüz.” dedi.

Gelecek ipotek altına alınmamalı

Eski yönetici Erdoğan Tekgöz, “Şu an mali bütçe olarak kulüp zor durumda. Daha ekonomik bir model izlenerek geleceğini ipotek altına almayan, alt yapıya önem veren bir yönetim tarzının oluşturulması lazım’’ şeklinde konuştu.

Orta  vadede çözümler üretilmeli

Tekgöz, “Eskişehirspor’u 2008 yılında borçsuz sayılabilecek bir düzeyde bıraktık .SSK ve vergi borçlarını da bitirmiştik.Eskişehirspor şu an ise,geçen yıllarda hiçbir yatırım yapılmamasına rağmen maddi açıdan borç batağına batmış bir kulüp oldu.

Aynı sıkıntılar o zamanda vardı

Erdoğan Tekgöz, “2000 yılından 2008 yılına kadar Süper Lige çıktığımız kulüpte İkinci başkan ve Mali Asbaşkan olarak ta görev yaptım. O dönem 180 tane icrayı kaldırdık. 2.Lig B‘den Süper Lig’e geldik. Kolay olmadı. Aynı sıkıntılar o zamanda vardı. Kulübü o dönem doğru yönettik,başarıya ulaştık.Şimdi de kulübün kendi ayakları üstünde duracağı modeller üretmesi gerekir” şeklinde görüşlerini belirtti.

Mali disiplini elden bırakmamak gerek

Erdoğan Tekgöz, “Bizim harcadığımız bütçenin beşte birini harcayıp şampiyon olan takımlar var. Mali disiplin önde tutulmalı. Çok paralar harcanıp yüksek maliyetli oyuncular alınmamalı. Hedef yine şampiyonluk olacak ama şampiyon olacağız diye de mali disiplini elden bırakmamak gerekir. Eskişehirspor’u çok seviyorum. Takımın bu duruma düşmesi herkes gibi beni de üzüyor. Bundan sonra üzülmememiz için için gelecek yönetimlerin daha üretken projeler hayata geçirmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.