Çok sayıda eğitim görecek

Tepebaşı Belediyesi tarafından 2012 yılında Uluönder Mahallesi’nde hizmete açılan 1965 Efsane Futbol Sahası’nda düzenlenen törenle başlayan Futbol Yaz Okulları, yaz boyunca sürecek. Eskişehirspor’un efsane kadrosunda yer alan eski futbolcu Hüdai Doğu, konu hakkında yaptığı konuşmada ”Eskişehir Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği’nin, Tepebaşı Belediye Başkanlığımızla ile birlikte yaptığı 5. Yaz Futbol Okulu bu yılda eğitimlerini sürdürecek. Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç, bu efsaneler derneğinin abisi. Babamız bu tesisleri kurdu. Bu çocuklar için, Eskişehir için başkanıma şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Eskişehirsporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Atacan ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkürlerini ileterek “Öncelikle ben başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum. Efsane futbolcular bir arada ise onun sayesinde... Bizlere bu güzel tesisi kazandırdı, Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

 

Eren Berk gibi futbolcular çoğalsın

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise Eskişehirspor’un efsane futbolcularına teşekkür etti ve “1965’te başlayan bu süreçte biz hep beraber büyüdük, bugünlere geldik. Eğer Eskişehirspor ve futbol var ise veya ‘Kırmızı-Siyah’ renklere aşık insanlar var ise onların sayesinde oldu. Biz onları bir kenara koyamayız, onlar hep bizim gönlümüzde. Tabi Eskişehirspor’umuzda sıkıntılar varsa dışarıdan gelen insanlarla biz kadroyu yürütemeyiz. Bakın; ne zaman alttaki kadrolardan gençlerimiz yetişip kadroya giremediler ise Eskişehirspor’da sıkıntılar başladı. Ben anne ve babalarınıza sizleri buralara gönderdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Yaz Futbol Okulu eğitimlerine üç senedir katılan ve takım kalecisi olan Eren Berk’e penaltı atışları yapan Başkan Ataç, harika kurtarışları için Eren Berk’i tebrik ederek, “Eren Berk üç yıldır bu kurslara katıldı ve hiç bırakmadı. Kendisi lisanslı futbolcu. Bizim özlemimiz Eren Berk gibi futbolcular çoğalsın ve Eskişehirspor’a hizmet versin.  Şayet Eren Berkler çoğalırsa, Eskişehirspor’umuz bir anda Süper Lig’e çıkar, Avrupa’da oynar. 1975’te Eskişehirspor’un o efsane kadrosu Türkiye’yi titretiyorsa, Anadolu’da futbol devrimi yapıyorsa, Eren Berkler gibi futbolcular sayesinde bunu başardı” şeklinde konuştu.