Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, il örgütünün referandum sürecinde yaptığı çalışmaları anlayan slayt gösterisi sunumu ile devam etti.  Ardından bir konuşma gerçekleştiren CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın gündeminde referandum süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü vardı.

‘MÜCADELEYE ALIŞKINIZ’

Geçtiğimiz zaman içerisinde bir anayasa değişikliği halk oylamasının yapıldığını hatırlatan Başkan Özkar, “Anayasa değişikliği halk oylamasında anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle başımıza neler geleceğini kapı kapı dolaşarak anlattık. Bu uğurda mahallelerde, köylerde, ilçelerde, bütün birimlerde halk oylamasının ne anlama geldiğinin anlatma gayreti içerisinde olduk. Son zamanda yaşadığımız ceza evleri, tutuklamalar ile yargı eliyle iktidarın topluma sopa yönelttiğini ve muhalefeti bastırmaya çalıştığını görüyoruz.  Böyle kaba saba büyük laflar etmeyeceğim. Şunu açıklıkla söyleyebilirim. Biz bu mücadeleye alışkınız.  Biz 50- 60 yıldır hatta Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana onun öncesine de dayanan bir mücadele içerisinden gelen insanlarız.  Nasıl bu Cumhuriyet’i kurmaya karar veren ve harekete geçenler o Cumhuriyet’i kuracak şartlar oluşturduysa, nasıl Türkiye’nin çağdaş, demokratik seviyeye gelmesi için uğraş verdiyse aynı uğraşı size vereceğiz” dedi.  Bu uğurda bir takım kayıpların olabileceğini belirten Özkar, “Ceza evine atabilirsiniz, mahkûmiyetler verebilirsiniz ama tarihe dönün bir bakın. Cumhuriyetçileri, devrimcileri ne mahkûmiyetleriniz ne de kurduğunuz sehpalar ne de gösterdiğiniz şiddet durduramamıştır. 12 Eylül şiddeti bile sürdürememiş bu şiddetini ve tarihin çöplüğüne gitmiştir” ifadelerini kullandı.

DESTEK MESAJI VERDİ

CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını ve aldığı ceza sonrasında genel başkanları tarafından başlatılan adalet yürüyüşünü de sonuna kadar destekleyeceklerini kaydeden Özkar, “ Son gelinen süreçte bir milletvekilimiz hakkında mahkûmiyet verildi ve hiç olmayacak biçimde tutuklama kararı verildi. Bunun üzerine Genel Başkanımız adalet için İstanbul’a bir yürüyüş kararlaştırdı ve devam ediyor. Genel Başkanımıza bu yürüyüşünde bizlerde sonsuz destek veriyoruz. CHP kenetlenmiş biçimde genel başkanın arkasında adalet için yürümeye devam ediyor.  Tabi milletvekilimizin tutuklanması değil bu ülkede haksız tutuklanan, haksız hükümler giyen, haksızlığa uğrayan kamu görevlileri, üniversite öğretim görevlileri ve hukuksuzluğa uğrayan toplumun tüm kesimleri için biz adalet yürüyüşümüzü devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. Özkar’ın konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.