18 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında İngiltere ve Almanya’ya gidecek olan altı öğrenci, THK Üniversitesi ile THK Müze ve Paraşüt Kulesi'ni ziyaret etti.

THK Genel Başkanı ve Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) Başkan Yardımcısı Kürşat Atılgan, yurt dışına gidecek öğrencileri kabul etti. Atılgan, "THK olarak kurulduğumuz günden beri Türk gençliğine havacılığı sevdirmek ve havacılığı Türk insanının işi yapmak üzere ciddi uğraş veriyoruz. Kurumumuzun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İstikbal göklerdedir’ diyerek açtığı Türkkuşu'nda yetişen gençler birer havacılık sevdalısı olarak milli hava gücümüz saflarında yerlerini alıyor” dedi.

YABANCI GENÇLER DE GELECEK

THK tarafından IACEA programı kapsamında yurt dışına gönderilecek THK Gölbaşı Şubesi'nden Sena Öztürk, THK Aydın Şubesi'nden Burak Kutluca, THK Antalya Şubesi'nden Melike Hamarat, THK Tekirdağ Şubesi'nden Berkay Nal, THK Karşıyaka Şubesi'nden Buse Sarıbay İngiltere’ye, THK Eskişehir Şubesi'nden Hamza Akdeniz ise Almanya’ya gidecek. Aynı ülkelerden aynı sayıda öğrenci ise 18 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Ankara’da havacılık ve kültür programı kapsamında misafir edilecek.