AK Partili milletvekillerinden ya da il teşkilatlarından birinin çıkarak genç bir kadın üzerinden kara politika üreten zihniyete dur diyecekleri yönünde bir umudu olduğunu söyleyen Yüksel,‘‘ “DUR” diyecekti; “Eskişehir senin kirli diline kurban edilecek basit bir yer değil” diyecekti, “Eskişehir’de iktidar olmak için böyle basit ayak oyunlarına ihtiyacımız yok” diyecekti, ama olmadı, AKP beni, bizleri yine şaşırtmadı. Kirli siyaset, hastalıklı zihniyet tam da layık olduğu yere, AKİT TV’nin diline düştü’’ dedi. Eskişehir’in CHP’nin, Yılmaz Büyükerşen’in ve şahsının bu kişiler tarafından linç edilmeye çalışılmasının ne özgürlük anlayışlarına ne de aydınlık yarınlara olan inançlarına zarar vermediğini vurgulayan Yüksel,‘‘  Ahlaksız bir paylaşımın bu noktaya kadar gelebilmesi, Eskişehir’in uyuşturucu, alkol ve ahlaksızlığın batağı şeklinde lanse edilebilmesi, özgürce ve refah içinde yaşayan Eskişehir halkının ve tüm üniversite öğrencilerinin zan altında bırakılabilmesi pek tabi ki CHP’nin değil; AKP zihniyetinin sonucudur. Bu zihniyetin çizdiği profil; insanların inançları üzerinden nemalanan, farklı düşünceleri ötekileştiren ve hatta hedef gösteren hastalıklı bir kafanın eseridir. AKP Eskişehir teşkilatlarının, AKP’li milletvekillerinin, AKP’li belediye meclis üyelerinin bu hastalıklı zihniyet karşısında sessiz kalması; nasıl bir Eskişehir istediklerini, bir kez daha; açıkça gözler önüne sermiştir. İşin sevindirici yanı ise bunların bu kafayla asla Eskişehir’i kazanamayacak olmasıdır. Yaşanan bu ayıba, genç bir kadının kirli siyasete alet edilmesine, kişilerin yaşam alanlarına ve haklarına açıkça tecavüz edilmesine sessiz kalarak bir nevi sahiplenen AKP, 2019 hesapları uğruna hastalıklı bir zihniyetin esiri olmayı kendine yakıştırmışsa da; biliyorum ki Eskişehirli hemşehrilerim bu karanlık düşüncelerin şehrimizde yeşermesine asla izin vermeyecektir. “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır” ayetini içlerine sindirememiş AKP ve yandaşlarını; kirli zihniyetleri ve vicdanları ile baş başa bırakıyorum’’ ifadelerini kullandı.

DENSİZLİĞİ ESEFLE KINIYORUZ

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde yayıncı bir kuruluş tarafından kentimizle ilgili yapılan densiz ve çirkin haber karşısında Eskişehir Kent Konseyi olarak sessiz kalmamız beklenemez.Bu şehirde yaklaşık 870 bin kişi yaşıyor ve bu insanların tamamı bu şehri seviyor. Milyona yaklaşan bir nüfusun yaşadığı kent ile ilgili yapılan bu haber haksızlık, densizlik ve kendini bilmezliktir. Haberi yapanların Eskişehirlilere, Eskişehir’i yönetenlere ve bu şehrin güzide üniversitelerinde misafir olan öğrencilerimize hakarete varan ifadelerde bulunmaları kendi sapık zihniyetlerini ortaya koymaktadır. Kendini dünyanın merkezi sayan insanlar, dünyaya kendi gözleriyle bakarlar ve canları ne istiyorsa onu görürler, ancak özellikle gazetecilerin dünyaya ve olaylara daha büyük ve objektif pencerelerden bakması gerekir. Eskişehir’in nasıl bir kent olduğunu tüm Türkiye çok iyi biliyor” dedi.   

“RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ”

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel de son günlerde malum yayın organı Akit gazetesinin, yine görevini yaptığını ileri sürdü. Sallarel, “Zamanında ülkemizde ve şehrimizde ışık evlerine izin vererek kötü günler yaşamımıza sebep olanlar utanmadan şehrimizi karalayarak CHP’yi misyonerlikle suçluyorlar. Ayrıca sadece ülkemizin değil dünyanın takdir ettiği, izlediği ve en son İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilerek Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi’nin Yerel Yönetimler toplantısına katılan, AKP Belediye Başkanlarının bile örnek aldığı kentimizin mimarı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere Belediye Başkanlarımızı şehri ve nesli bozmakla suçluyorlar. Malum zihniyetin yereldeki gazetecisi artık AKP 2019’ da belediyeleri alarak şehri bu durumdan kurtarmalı diyor. Ama şunu unutuyorlar kaç dönemdir hemşehrilerimizin takdiriyle göreve getirilen Belediye Başkanlarımız bu güzelim şehir için çalışarak hep daha iyisini isteyerek Avrupa Kenti yaratmaya çalışıyorlar.  Siz belediyeleri ancak rüyanızdı görürsünüz” dedi.

“KARALAMA KAMPANYASI”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da açıklamasında şunları dile getirdi.  “Türkiye’nin huzur ve barış kenti Eskişehir zavallı bir zihniyetin karalama kampanyası ile karşı karşıya.Türkiye’nin kalbinde nazar boncuğu olan kentimiz, tüm kesimi ile yıllardır bir arada güvenli bir yaşam sürdürmenin haklı onurunu yaşarken başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve belediye başkanlarımız ile bir dünya markası olmuştur. Türkiye’de ve dünyada markalaşan kentimiz ülkemize yaşatılmak istenen her ayrıştırma hamlesinde tek yürek olma becerisini her seferinde ortaya koymuş, demokrasinin, özgürlüğün simgesi olmuştur. Akit gazetesinin ilk olmayan ne yazık ki bu cüretle son olmayacağına da inandığım çirkin karlama haberciliği hakkında çok da söz söylemeye gerek yok ama vurgulanması gerek bazı konulara değinmek gerekir. Kullanılan dil bir habercilik dili olmaktan çok ötede kışkırtmaya, ayrıştırmaya ve inanç üzerinden insanları birbirine düşürmeye yöneliktir. Söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Geçmişi hiç de ak olmayan Akit gazetesinin bir an önce tüm kentimizden özür dilemesini bekliyoruz.