66 noktada üç aşamalı arama sistemi
Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 66 noktada alınan 3 arama noktalı önlemlere rağmen stadyum içine yanıcı ve patlayıcı madde sokulmasına aracı olan kişi yada kişilere idari ve adli soruşturma açıldığını kaydetti. Uzunkaya, Eskişehirspor ile İzmir'in Göztepe futbol takımları arasında Antalya Stadında oynanan TFF 1. Lig play-off finalinde alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili Emniyet Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi.Toplantıda, taraftarlar üzerinden çıkan meşale, torpil, çeşitli boylarda tahta ve demir sopalar, sis bombası, mini havai fişek, pil,bıçaklar,sprey boya deodorant kutuları yaklaşık 10 metre uzunluğundaki masada sergilendi. Bazı meşalelerin kutular içinde olduğu görülürken, taraftarların sopaların saplarına ise elleri acımasın diye bant sardıkları gözlendi. 530 meşale, 22 torpil, 2 sis bombası, 56 adet ezici nitelikte ahşap ve plastik sopa, 5 adet kesici alet ele geçirildi. Yüzlerce meşale ve torpil sergilemenin ardından imha edildi.

“Soruşturma başlatıldı”
Sergilenen malzemelerin otobüsten ve birçoğunun taraftarların üzerinden çıktığını dile getiren Uzunkaya, “66 noktada taraftarları iç çamaşırına kadar yapılan aramaya rağmen bu malzemeler nasıl içeriye girdi, soruşturma başlattık” dedi. Uzunkaya, maçtan saatler öncesinde stadyumun dedektör köpek ve güvenlik kameraları eşliğinde geniş şekilde arandığını aktararak, “Buna rağmen bu olumsuzlukların olması emniyet teşkilatı olarak, spor camiasında da görüldüğü gibi bizleri de üzdü. Kimseye müsama göstermeden gereğini yapacağız. Emniyet kamera kayıtları ve diğer kayıtlar üzerinden işlemler yürütülecek. Bir polis ve iki vatandaşımız atılan meşalelerden hafif şekilde yaralandı. Statta da birkaç koltuk ve yedek kulübesinin çökmesi dışında önemli bir zayiat yok” dedi.

Savcılık açıklaması
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığından yapıla açıklamada ise yanıcı ve yakıcı madde taşıyan iki taraftar, yasak alanlara girme suçundan 5 şüpheli, spor alanı dışında yaralama suçundan 1 şüpheliye spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbirinin kararının uygulandığı bildirildi. Savcılık ayrıca, müsabaka ile ilgili alınan güvenlik tedbirlerine aykırı hareket eden, görevini gere gibi yerine getirmekte ihmal gösteren, kamu görevlileri hakkında da adli soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda diğer şüphelilerin tespiti amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nden kamera kayıtları ve ile bilgi ve belge istenildiği duyuruldu.