Astsubaylığı bıraktıktan sonra içinde bir burukluk hisseden Şensoy, işlettiği çocuk giyim mağazasına gelen şehit ve gazi çocuklarından ücret almayarak onlara elinden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyor. Çevreden geçen vatandaşlarda Şensoy’un dükkanına astığı "Eski bir astsubay olarak bu dükkandan tüm şehit ve gazi çocukları ücretsiz giyinebilirler" yazısını görüp takdir ediyor. Emrah Şensoy, özellikle bayramlarda çocukların bayramlık kıyafetlerini verebilmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Şensoy, "Meslekte askeri okullardan itibaren çok uzun yıllar görev yapınca, vatan millet sevgisiyle yetişip büyünce, meslekten ayrıldıktan sonra insan içinde bir burukluk hissediyor. Devre arkadaşlarım olsun subay, astsubay arkadaşlarım olsun, şehit olanlar, yaralananlar ve gazi olanlar bunları da biliyoruz. Bizde bir şeyler yapmak istedik. Önce küçük bir kartona elle yazdığımız yazı ile başladı. Daha sonra güzel bir tasarım yapıp astık. Yaklaşık 2-3 yıldır bu yazı burada. Aileler geliyor, giyiniyorlar. Özellikle bayramlarda onların bayramlığını verebilmemiz bizi mutlu ediyor. En azından silahlı kuvvetlerden zarar görmüş, yıpranmış birilerine yardımcı olmak bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

"Bir gün dükkana gelen bir ağabeyimiz destek olmak için 200 lira verdi"
Dükkanına astığı yazıyı gören vatandaşların olumlu tepkilerine anlatan eski astsubay Şensoy, "Vatandaşların verdiği tepkiler yeri geliyor beni duygulandırıyor. Ben bu yazıyı ilk zamanlar sosyal medyada paylaştığımda para göndermek isteyenler oldu. Mesela Bursa’dan bir şehit eşi çocuklarını kendisi çalışarak okutuyormuş. Tebrik etti. Onurlandığını, gururlandığını söyledi. Bunları duyunca biz de mutlu oluyoruz. Bir gün dükkana bir ağabeyimiz geldi. Ben müşteri zannetmiştim. Cebinden 200 lira çıkartıp masanın üzerine koydu. Bu parayı neden verdiğini sordum. Buradaki yazı için. Bu parayla birisini giydirirsin, benden olsun dedi. Bu ve bunun gibi çok örnek var. 80 liralık alışveriş yapan bir aile kapıdaki yazıyı görünce yeri geliyor 100 lira bırakıyor. 20 lira vererek oda sevaba girmiş oluyor. Bu Osmanlı İmparatorluğu’ndan bugüne bizim halkımızın özelliğidir. O yüzden burada çok onurlanıyoruz, gururlanıyoruz. Ufacık bir şeyler yapmak, insanı küçücük de olsa mutlu ediyor. Herkesten Allah razı olsun. Buradan geçerken bana teşekkür ediyorlar. O teşekkür bile o gün için benim moralimi, motivasyonumu üst seviyeye çıkartıyor" dedi.

"Kargoyla kıyafet gönderdiğim oldu"
Eskişehir dışındaki şehit ve gazi ailelerinin de dükkanına gelebileceklerini ifade eden Şensoy, "Şehir dışından da böyle talepler aldığımızda yardımcı oluyoruz. Kargoyla gönderdiklerim oldu ama benimde küçük bir dükkanım var. Elimden geldiğince, yapabildiğim kadarıyla yani buradan 3 pantolon, 3 kazak değil de 1 pantolon, 1 kazak, 1 elbise oralara da göndermeye çalışıyoruz. Afrin’de daha öncesinde Elbab’ta, Zeytin Dalı Harekatı’nda, ondan önceki operasyonlarda bir çok gazimiz ve şehidimiz oluyor. O insanların burada Eskişehir’e uğradıklarında yada Eskişehir’de ki şehit-gazi ailelerinin çalacak bir kapılarının olduğunu biz göstermeye çalışıyoruz. Bunun amacı insanların kendilerini yalnız hissetmemesi, onlara destek veren birilerinin olduğunu göstermektir. Geri kalan ufak tefek verilen para, para ile alınan malzemeler bu işin teferruatı. Bunlar 3-5 kuruş şeyler çok önemli değil. Çalacak bir kapıları, gelecek bir yerleri, onları anlayacak birilerinin olduğunu, yalnız olmadıklarını hissettirmeleri bu olayın bence en güzel tarafı" ifadelerini kullandı.