Alt sıralarda sıkı mücadele

20.haftası geride kalan TFF 1.Ligde üst ve alt sıralarda yine heyecan dolu maçlar oynandı. Alt sıralarda haftanın maçında Denizlispor’u mağlup eden Eskişehirspor puanını 21’e çıkartarak büyük avantaj yakaladı. 14.sıraya çıkan kırmızı siyahlılar attığı 36 gole karşılık kalesinde 32 gol gördü. Yine alt sıraları yakından ilgilendiren bir başka maçta Manisaspor Gaziantepspor’u devirerek puanını 14’e çıkardı ve haftayı 17.inci sırada tamamladı. Denizlispor 17 puanla 16.sırada Gaziantepspor 4 puanla 18.sırada kaldı. Samsunspor ile berabere kalan Adana Demirspor 21 puanla 15.sıradan haftaya giriş yaparken, tehlike bölgesine iyice yaklaştı. Zirvede ise Ümraniyespor yoluna emin adımlarla ilerliyor. Sahasında Adanaspor’u tek golle geçen İstanbul ekibi 41 puanla zirvede yer aldı.

Rize Ankaragücü düşüşte

Çaykur Rizespor ise deplasmanda Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ile berabere kalarak büyük bir avantajı yitirdi. Karadeniz ekibi 38 puanla lideri takip etti. Ankaragücü’nde ise düşüş sürüyor. İki haftadır galip gelemeyen sarı lacivertliler geçen hafta Altınordu’ya yenilmişti, bu kez de Elazığspor’a mağlup olarak zirve yarışında çok önemli yara aldı. Deplasmanda Giresunspor’u yenmeyi başaran İstanbulspor 32 puanla dördüncü sıraya çıktı. 31 puanda kalan Giresunspor beşinci sıraya indi. 29’ar puana sahip Gazişehir Futbol Kulübü altıncı, Balıkesirspor yedinci sırada kaldı ve ilk altı mücadelesini sürdürdüler. Önümüzdeki haftada gerek zirvede gerekse alt sıralarda yine büyük çekişme yaşanacak. Özellikle Eskişehirspor Giresunspor, İstanbulspor Ümraniyespor ve Samsunspor Erzurumspor maçlarından alınacak sonuçlar bir hayli önem taşıyor.

*************************************************************************************************

 

Mehmet Salih’in hayali gerçek oldu

Hafta sonu sahasında Giresunspor ile karşılaşacak Eskişehirspor’da maçın hazırlıkları gerçekleşen antrenman ile başladı. Takım, Pazar günü deplasmanda oynadığı Denizlispor maçının ardından, Spor Toto 1.Lig’in 21. haftasında karşılaşacağı, Giresunspor maçı hazırlıklarına Vali Hanefi Demirkol tesislerinde gerçekleşen antrenman ile start verdi. Teknik Direktör Yücel İldiz yönetiminde yaklaşık 90 dakika süren antrenman, ısınma hareketleri ile başladı. Yarım sahada gerçekleşen oyunun ardından, şut çalışması ile antrenman, son buldu. Öte yandan, antrenman öncesi futbolcularla ile bir araya gelen görme engelli minik taraftar Mehmet Salih Karadağ’a isminin yazılı olduğu 26 numaralı forma hediye edildi.

 

*********************************************************************

 

Taraftarlar dernek kurdu

Eskişehirspor taraftarları birleşerek dernek kurdular. Eskişehirspor taraftarları; ''Eskişehir Efeler Gençlik ve Taraftarlar Derneği'' çatısı altında toplanarak birleşip dernek kurdular ve çalışmalarına başladılar. Yeni yapılan stadyumda; ''Efeler'' tribünün olduğunu belirten Dernek Başkanı Bülent Göktay, yaptığı açıklamada, ''Dernek ve yeni yapılan stadyumdaki tribün; kurucu başkan Muharrem Sülük'ün önderliğinde kuruldu. Eskişehir'de 1999 yılından bu tarafa resmi olarak Eskişehirspor tarafları derneği yoktu. Bu nedenle bu boşluğu doldurmak için dernek kurduk ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, Eskişehirspor taraftarlarını bir çatı altında toplamaktır. Tribün kültürünün farklılaştırılmasını ve tribün birlikteliğini oluşturmak istiyoruz. Eskişehirspor taraftarlarını olumlu mecraya çekip, tüm taraftarlarımızı kucaklamak istiyoruz. Genç taraftarlarımızı, aktif ve sosyal hale getirmeye çalışıyoruz. Vatan ve bayrak özlemi içinde; Eskişehirspor taraftarlarına ve Eskişehirspor'a bağlıyız. Derneğimiz sayesinde taraftarlarımız arasında; ahenk, kardeşlik ve muhabbet oluştu. Önümüzdeki günlerde Eskişehir'de turnuva, satranç gibi çeşitli etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Eskişehir'e futbol maçı yapmaya gelen spor taraftarlarını karşılayıp, misafir ediyoruz ve Eskişehir'imizi gezdiriyoruz'' diye ifade etti.