Birbirlerini tanımadan 1995 yılında amatör olarak müziğe başlayan Turan çifti, müzik sayesinde tanışarak evlendiler. Bursa’dan İstanbul, Ankara gibi şehirlere giderek sokak müzisyenliği yapan görme engelli çift, bu şekilde ekmek paralarını kazanmaya çalışıyor. Eskişehir’e de sokak müziği yapmaya gelen çift, Hamam Yolu mevkiinde kendilerini dinleyenleri adeta mest etti. Eşine enstrüman çalarak eşlik eden Umut Turan, çevredeki vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Turan, "Zıt tepkiler almıyoruz. Emeğimiz, işimiz bu. Kazancımızı bu yolla yapıyoruz. Yapacağımız başka bir iş yok. Sokak müzisyenliği yaparak hayatımızı kazanıyoruz. Soğuklarla mücadele ediyoruz. Sadece Eskişehir değil farklı şehirlere de gidiyoruz. Bursa’dan geliyoruz buraya. Zorluklarla karşılaşıyoruz. Yazın sıcak, kışın soğuk. Her işte zorluk olduğu gibi bu işlerde de zorluk oluyor. Düğünlere ve belediye faaliyetlerine de gidiyoruz. Genelde sokaktayız. Müziğe 1995 yılında amatör olarak başladım sonra 1998 yılından beri de profesyonel olarak yapıyorum. Müziğe merakım vardı. Ders almadım. Kendi çabalarımla öğrendim" diye konuştu.

"Müzik bize aracı oldu, müzikle tanıştık"
Eşi Umut Turan’a solistlik yaparak destek olan Mutlu Turan ise, "Tanışmadan önce ayrı ayrı müzikle uğraşıyorduk. Müzik bize aracı oldu, müzikle tanıştık. Ben herhangi bir enstrüman çalmıyorum. Solistlik yapıyorum. Ben solistim o çalıyor" dedi.
Son olarak sokak müziği ile uğraşanlara biraz daha değer verilmesi gerektiğini belirten Mutlu Turan, şunları söyledi:
"Sokak müzisyenlerine biraz daha özen gösterilirse, değer verilirse daha iyi olur, daha çok seviniriz. Üniversiteli öğrencilerimiz de yapıyor. Artık bir sanat oldu bu meslek. Mesela İstanbul’da bir belediye gruplar arasında Whatsapp grubu kurmuş ve vardiyalı bir şekilde metrolarda müzik çalarak işlerini yapıyorlar. Bursa’da da böyle bir şey yapabilir."