Başarısı hakkında konuşan Nilay Öncel, özel ders almadığını hatırlatarak, “Dershaneye gitmedim. Düzenli tekrar yaptım, test çözdüm ama genellikle okul kitaplarından daha çok tekrar ettim. Bir de ön hazırlık yaptım. Yaz tatilinde, kendi kendime kitap alıp çalıştım. Rehberlik öğretmeninden çalışma programı almıştım ona uydum. Yani belirli bir soru sayısı belirlemedim. Mesela o gün içimden ne kadar geldiyse çözdüm, ama düzenli tekrara önem verdim” dedi.
Gelecek yıl TEOG sınavına gireceklere de tavsiyelerde bulunan Öncel, “Düzenli tekrar yapmaları çok önemli bence. Aşırı test çözmelerine gerek yok gibi açıkçası hani yeterli test çözme ya da her konudan, önemli yerlerden test çözmek daha önemlidir” dedi.
Baba Ramazan Öncel ise kızının başarısından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Baba Öncel, maddi-manevi kızlarına destek olmaya çalıştıklarını belirterek, duygularını şu şekilde aktardı:
“Fakat dershaneye göndermedik. Bir oğlumuz var, onu dershaneye göndermiştik. Nilay’da farklı bir sistem denedik açıkçası. Yani dershaneye kesinlikle göndermedik, özel ders aldırmadık. Bunun yerine enstrüman kursu gördü, yabancı dil kurslarına gitti. Evde genelde hazırlandı. Okulun düzenlemiş olduğu hafta sonu kurslarına geldi. Okul öğretmenlerinin hepsinden çok memnunuz, Allah razı olsun bize çok yardımcı oldular. Sadece okul öğretmenlerinin ve Nilay’ın başarısı olarak görüyorum. Biz ekstra bir şey yapmadık.”

“Sosyal aktivitelerinden taviz vermedi”
Anne Meral Öncel ise düşünceleri şu şekilde dile getirdi:
“Evde düzenli olarak çalıştı, ödevlerini yaptı. TEOG için ayırıca 1 saat ayırdı. Her gün soru çözdü ama önce konu tekrarı yaptı. O gün okulda ne gördüyse o konuların tekrar etti. Ama hiçbir sosyal aktivitesinden de geri kalmadı. Akşam beraber çekirdek de çitledik, televizyon da izledik, kitap da okuduk, gezmelere de gittik, ama düzenli çalışmayı hiçbir zaman bırakmadı. O gün gezmeye de gideceksek, misafir de varsa o bir saatini odasında geçirip ders çalışarak başarıyı elde etti. Beni de gururlandırdı tabi. Abimiz var Nilay’ın büyüğü şuan üniversitede okuyor. Onu dershaneye gönderdik ilkokuldan itibaren her sene dershaneye gitti ve bıktı. Dershaneler bazen çocukları da yıldırıyor. Koşturmaktan kendilerine vakit ayıramıyorlar, çok yoruluyorlar. Kendisi de dershaneye gitmek istemedi. Biz de başarısını görünce gerek duymadık. O da yüzümüzü ağartmadı. Başarısının sonucunu aldı çok şükür.”
Ahmet Sezer Ortaokulu Müdürü Celal Songur, okullarından başarılı öğrencilerin çıkması kendilerini memnun ettiğini söyledi. Nilay’ın 1 ve 2’nci dönem TEOG’da tüm soruları cevaplayarak, ful çıkardığını belirten Songur, “Öğrencimiz gerçekten her haliyle örnek bir öğrenci. Tabii ki Ahmet Sezer Ortaokulu kendisini ispatlamış her alanda. Genel kültür, spor, akademik gibi alanlarda kendisini kanıtlamış bir okuldur. 2’nci dönem TEOG sınavında okulumuzdan 17 öğrencimiz ful yaparak bu başarıyı gösterdiler” diye konuştu.