Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 15. hafta maçında Eskişehir Basket deplasmanda Sakarya BŞB’ye konuk olacak. Dev Adamlar bugüne kadar Sakarya temsilcisi ile 8 kez karşılaşıp sadece 2 maçta galibiyet sevinci yaşadı.

Ligin ilk yarısının son hafta maçında potadaki temsilcimiz Eskişehir Basket, Sakarya Büyükşehir Basketbol ile mücadele edecek. Potanın Şimşekleri bugüne kadar Sakarya temsilcisi ile 8 maçta karşı karşıya geldi. İki takım ilk kez 18 Eylül 2015 tarihinde Türkiye Federasyon Kupası 1. Tur maçında Sakarya’da karşı karşıya gelirken kazanan taraf 84-62’lik skorla Sakarya temsilcisi oldu.

 

2016 yılında Basketbol 1. Ligi’nde oynanan 3 maçta da gülen taraf Sakarya Büyükşehir Basketbol olurken Eskişehir Basket ilk kez 21 Ocak 2017’de oynanan lig maçında galibiyet aldı. Eskişehir’de oynanan maçta Dev Adamlar rakibini 73-68 geçmeyi başardı. Ardından 24 Şubat 2017’de oynanan Federasyon Kupası’nda da Eskişehir Basket deplasmanda Sakarya’yı 88-93 devirmeyi başardı.

 

İki takım geçtiğimiz sene Basketbol 1.Lig Play-Off Final Grubu’nda da karşı karşıya geldi. 20 Mayıs’ta Sakarya’da oynanan maçı 71-57 Sakarya ekibi alırken bu maça ise çıkan olaylar damga vurdu. Taşkınlık yapan Sakaryalı basketbolseverler sahaya yabancı maddeler atmış ve Sakarya ekibi federasyon tarafından cezalandırılmıştı. 4 Haziran’da ise Eskişehir’de oynanan karşılaşmada gülen taraf yine 88-98 Sakarya oldu.