Deplasmanda Acıbadem Üniversitesi ile mücadele eden Eskişehir Basket rakibine 84-74 yenildi. Karşılaşmaya etkili başlayan temsilcimizdi. Dış çizgiden Yunus Emre Sonsırma ile iki atıştan yararlanan Eskişehir Basket, Duncan ile de pota altında etkili oldu. Skoru 8-2 yapan temsilcimiz karşısında Acıbadem farkı dış şutlarla eritti. Can ve Nusret’in atışlarıyla durum 8-8’e geldi. Tam 42 sayının atıldığı ve her iki takımında savunmada etkisiz kaldığı mücadelenin ilk çeyreğini Eskişehir Basket 22-20 önde tamamladı.

 

İlk devre öndeydik

İkinci periyotta her iki takım da savunmasını sertleştirdi. İlk yarının bitimine 6 dakika kala her iki ekipte faul haklarını doldurdu ve ekipler serbest atış çizgisinden sayı buldu. Acıbadem’de Bracey Eskişehir Basket’te ise Duncan pota altından sayılarla takımını sırtlamaya çalıştı. Son dakikalarda vites yükselten temsilcimiz Murat’ın üçlüğüyle durumu 41-32 yaptı. İlk yarıyı Dev Adamlar 35-46 önde kapattı.

 

3’üncü periyotta maç gitti

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan ekip ev sahibi Acıbadem Üniversitesi oldu. Dış atışlarda skoru eritmeyi başaran Acıbadem durumu 46-42 yaptı. Sayı bulmakta zorlanan Eskişehir Basket hücumda etkisiz olunca Acıbadem uzun süre sonra öne geçti ve durumu 54-50 yaptı. Basit top kayıpları yapan Potanın Şimşekleri bir türlü oyun ritmini yakalayamadı ve Acıbadem Üniversitesi üçüncü periyodu 66-56 önde tamamladı.

 

Farkı kapatamadık

Maçın son periyodunda aradaki farkı eritmek için çabalayan Dev Adamlar, sayı bulsa da savunmada büyük hatalar yapınca fark erimedi. Hücumlardan Josh Duncan ve Cemal Nalga ile boş dönen Siyah-Kırmızılı ekip, Cevher ve Can’ı durdurmakta güçlük çekti. Bir ara fark 9’a kadar inse de Potanın Şimşekleri rakibini yakalayamadı. Acıbadem Üniversitesi maçı 84-74 kaybetti. Bu sonuçla ikili averajda Acıbadem’e geçti.