Bir hafta sonra yeniden toplanacaklar

Beklenen genel kurul dün gerçekleşti. Ertelenen kongre, 6 Aralık tarihinde düzenlenecek. Eskişehirspor eski yöneticilerinden Ali Eldem eski kulüp başkanlarını toplayarak durum değerlendirmesi yapıldı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Ali Eldem, "15 dakikalık arada bir görüşme oldu. Herkesin isteği bir noktada toplandık. Sinan başkanı başkan olarak görmeyi arzu ediyoruz. Sinan başkan bu teklifi kabul edemeyeceğini söyledi. Bu genel kurulu bir hafta sonraya ertelemeyi bizi rica ediyorum" dedi. Divan Kurulu, bir hafta ertelemeyi oylamaya sundu. Burada bazı delegeler ertelemeye itiraz etti. Genel Kurul'da yapılan oylama sonucu kongrenin ertelenmesi kabul edilmedi. Bunun üzerine kongre salonunda tartışma çıktı. Delegeler, futbolcuların bu toplantıdan çıkacak sonucu beklediğini ve kulübün bir hafta zaman kaybedeceğini dile getirdi. Divan Kurulu da, kongrenin ertelenmemesi halinde yönetimin yeniden çıkmaza gireceğini iddia etti.

Kim çıkıyorsa ona destek vereceğim

Daha sonra kürsüye çıkan Halil Ünal, "Eskişehirspor'un benim bahsettiğim noktadaki herkesin birlik ve beraberlik içinde olacağı yeni bir oluşumun Sinan Başkan üzerinden devam etmesi gerektiği yönünde bir görüş birliğine vardık. Sinan Özeçoğlu kesinlikle kabul etmiyor ancak 1 hafta içinde gönlünü almak ve Eskişehirspor'un rutin işlerini aksatmamak için 1 hafta ek süre talep ediyoruz" dedi. Daha sonra Eskişehirspor Başkanı Sinan Özeçoğlu kürsüye çıkarak bir hafta süre istedi. Özeçoğlu, "Biz büyük bir camiayız. İçeride başkanlarımızla birlikte 15 dakika görüşme yaptık. Herkes ne kadar Eskişehirsporluysa biz de o kadar Eskişehirsporluyuz. Hadi 10 dakikada liste yapın gelinle bu iş olmaz. Ben yeni oluşacak yönetime söz veriyorum. Kim çıkıyorsa ona destek vereceğim." ifadelerini kullandı.

Bütün eski başkanlar Samsun’a gidecek

Halil Ünal ve Sinan Özeçoğlu'nun açıklamalarına bazı delegeler tepki gösterdi. Mevcut Başkan Sinan Özeçoğlu ve eski başkanlar Halil Ünal, Aydın Begiter, Mesut Hoşcan, Ali Eldem, Ali Çelikoğlu ve Nebi Hatipoğlu kürsüye çıkarak birlik mesajı verdi. Başkanlar yarın için bir toplantı kararı aldı.  Ayrıca, bütün başkanların Samsunspor deplasmanına gideceklerini açıkladı. Daha sonra Genel Kurul'da oylama yeniden yapıldı. Kongrenin bir hafta ertelenmesine oyçokluğu ile kabul edildi. Kongre, 6 Aralık 2017 saat 17.30'a ertelendi.