22 Kasım’da olağanüstü genel kurul yapılacak
Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu, zor günler geçiren takımda yönetim kurulu olarak olağanüstü kongre kararı aldıklarını söyledi. Sıkıntıların gittikçe arttığını belirten Özeçoğlu, destek konusunda zorluklar yaşadıklarını anlattı. Özeçoğlu, "Ben, Eskişehirsporumuzdan iki yıl sonra doğdum. Çocukluğumdan beri, daha doğrusu kendimi bildim bileli, ‘siyah-kırmızı’ renklerle sevindim, üzüldüm, sinirlendim ve gözyaşı döktüm. Eskişehirspor başkanlığı, benim hayal dünyamda ulaşabileceğim en üst mertebe olmuştur. Bu görevi, her biri birbirinden değerli arkadaşlarımla birlikte üstlenmiş olmanın mutluluğu, yaşadığımız bütün sıkıntıları unutturuyor. Amacımız, Eskişehirsporumuzu girdiği zor durumdan kurtarmak olmuştur. Açıklamamın başında belirttiğim gibi, görevi kabul ederken de, yaşanılan her biri başlı başına büyük sorunları çözmeye çalışırken de amacımız hep Eskişehirsporumuzun daha fazla zarar görmemesini sağlamaktı. Zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü beylerle konuşarak bu görevi kabul ettik. Eskişehirspor'un mali tablosunun, bizim ve Eskişehirspor sevdalılarının yapacağı harcamalarla düzelemeyecek boyutta olduğuna vakıftık. Bütün bunlara rağmen, siyasilerimizin, hayata geçireceğimizi görecekleri şeffaf yönetim anlayışıyla birlikte kulübümüz için yaşamsal kaynakları hızlı şekilde bulacaklarına inancımız sonsuzdu. Siyasilerimiz ile sık sık görüştük, Eskişehirspor için oluşturulabilecek kaynaklar için beraberce çaba harcadık. Biraz önce sponsor bulmak için gösterdiğimiz çabalardan da bahsetmiştim. Kulübümüzün son yıllarında yaşadıkları, burada da önümüze bir bent olarak çıktı. Bunları da yeniden tek tek dile getirmek niyetinde değilim" dedi.

"Bu kararımız, katidir ve kesinlikle geri dönüşü yoktur"
Eskişehirspor'u düzlüğe çıkarmak için çok çabaladıklarını söyleyen Sinan Özeçoğlu, şunları dile getirdi:"Geldiğimiz bu noktada; görüştüğümüz kişilerin bazıları, yıllardır oluşturduğu ve kendilerine ‘değişmez’ olarak hakim kıldıkları anlayışları; kimisi yönettiği kurumun maddi durumu, bazıları kaybettikleri konumlarından, bazıları da konumunun gereklerini yeterince hayata geçirememesi nedeniyle; Eskişehirspor’a kaynak bulunması konusunda hiçbir şey yapamadı. İyi niyetli çalışmalar yürütenlerin, bu çalışmalarında bundan sonra başarılı olması en büyük dileğimiz. Sizler, ben ve arkadaşlarımın yönetim anlayışını her zaman benimsediniz, takdir ettiniz, desteklediniz. Bizler de yeri geldi paramızla, harcadığımız mesailerle Eskişehirspor’u düzlüğe çıkarmak için çok emek harcadık. Eskişehirspor taraftarının, Eskişehirspor’a kendileri gibi bakan, Eskişehirspor için samimi olarak çalışan insanlara nasıl destek verdiğini hiçbir zaman unutmayacağım. Camiamız çok büyük bir camia, ancak yaşanan sıkıntılar artık ‘birkaç iyi insanın’ çözebileceğinin çok ötesine çıkmıştır. Uzun süredir, durumun ne kadar kötü olduğunu anlatmak için çeşitli uyarılar yaptım. Üzülerek söylemeliyim ki, bu uyarılarım, kaynak bulma konumunda olan bazı kişiler için gerekli etkiyi oluşturmadı. Bu yaşananlardan sonra, koltuğa yapışıp hiçbir şey olmamış gibi davranırsak, taraftarımızın sürekli eleştirdiği yönetici profiline uymuş olacağız."

"En önemli şey Eskişehirspor'un kurtulması"
Kendileri için en önemli konunun şu anda Eskişehirspor'un kurtulması olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Sinan Özeçoğlu, "Bizler için Eskişehirspor’un kurtulması, Eskişehirspor yöneticisi olmaktan çok daha önemlidir. Toplantımızın başında kulübümüzün hangi durumda olduğunu, nasıl bir çıkmazda olduğunu ve bu durumu değiştirmek için neler yaptığımızı dile getirmeye çalıştım. Gelinen noktada görüyorum ki, artık hiç kimse için bunların dile getirilmesinin bir anlamı yok. Üzülerek söylemeliyim ki, taraftar ve camianın belli bölümü dışında hemen herkes maalesef Eskişehirspor’dan vazgeçmiş bir ruh halindedir. Eskişehir’in ve Eskişehir’i yönetenlerin bu ruh halinden çıkmaları için bir şok etkisi gerekmektedir. Tüm bunları düşünerek, Eskişehirspor Yönetim Kurulu olarak Olağanüstü Kongre kararı aldığımızı hepinizle paylaşmak istiyorum. Bu kararımız, katidir ve kesinlikle geri dönüşü yoktur. Biz, malum şartlarda göreve gelerek ve görev yürüttüğümüz dört ay boyunca nasıl Eskişehirsporumuzun kurtuluşu için çalışmışsak, aslında görevden ayrılarak da Eskişehirsporumuzun kurtuluşu için çalışmak niyetindeyiz. Şimdi buradan camiaya ve şehri yönetenlere, kongre tarihine kadar, Eskişehirspor’u düzlüğe çıkaracak formülü bulmaları için bir kez daha ve son kez ricacı oluyoruz. Kongreden sonra, kulübümüzü düzlüğe çıkaracak formüle sahip kişilere görevi devredip, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, bizi her zaman anlayan, hep cefa çeken büyük taraftarımızın arasına katılacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
Özeçoğlu, kongrenin 22 Kasım tarihinde yapılacağını, diğer ayrıntıların da ilerleyen günlerde açıklanacağını aktardı.