Hırsızlık olayı, sabaha karşı 04.00-05.00 saatleri arasında gerçekleşti ve güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde 3 kişinin yer aldığı hırsızlık çetesinden 2 kişi dükkanların içlerine girerken, 1 kişi de dışarıda araç başında bekliyor. Kısa sürede dükkan içlerindeki işlerini halleden hırsızlar, ellerine ne gelirse almayı ihmal etmiyorlar. Televizyonları, bilgisayarları, mutfak terazilerini, pos makinelerini alan hırsızlar, dükkanların önünde bekleyen kamyonetle olay yerinden uzaklaşıyorlar. 
Sabah dükkanlarına gelen esnaflar ise, şaşırtıcı manzara ile karşılaştılar. Dükkanlarının dağınık olduğunu gören esnaflar ise, çalınan malzemelerinin bulunması için polis ekiplerine başvurdu. Polis ekipleri, yaptıkları incelemeler sonrası hırsızların peşine düştü.

"Şu anda 2-3 bin lira zararımız oluştu"
Uluönder Mahallesi Salih Bozok Caddesi üzerinde esnaflık yapan Kerim Özter, yaşadıklarını anlattı. Özter, "Gece 4-5 arası yaşandı olay. Gördüğümüz kadarıyla 2 kişi içeriye giriyor. Buradan televizyonu ve paraları alıyorlar. Fatura ve kaşeleri alıp gidiyorlar. Kamera kayıtlarında görüntüleri var. Polis ekipleri geldi, incelemelerini yaptı ve kayıtları aldı. Bu ilk değil, 3-4 seferdir bu şekilde hırsızlık yaşandı. Geçenlerde motorları, televizyonu ve paraları aldılar. Daha önceki sene yine televizyonu aldılar. Her sene bu şekilde yaşıyoruz. Şu anda 6-7 esnafa girdiler. Motorların gittiği zaman 12-13 bin lira zararımız vardı. Şu anda 2-3 bin lira zararımız oluştu" dedi.

"İnşallah yiyemezler o parayı"
Dükkanında 6 bin liralık zararın olduğunu belirten diğer bir esnaf Gökhan Aykanat ise, "Sabah geldim, poğaca aldım. Onları koyacaktım. Baktım ki kapılar açık. Direk 155'i aradım. İçeri girdim. 2 dizüstü bilgisayarım vardı, kasada da biraz nakit vardı onu almış gitmişler. Her yer dağınıktı, bayağı bir zarar vermişler. Kapıyı zorlayarak girmişler. Kırmışlar herhalde. Olay yeri inceleme ekipleri felan geldi. Bir kaç görüntü bulmuşlar, incelemelerini yaptılar. Bunlar çeteymiş galiba, 2-3 kişi gelmişler. Kamyona yükleyip gitmişler. Toplam zararım 6 bin lira kadar. Onlara ne diyeyim ki? Allah'ından bulsunlar. İnşallah yiyemezler o parayı. Dükkan sorun değil de bilgisayarlarım gitti. İçinde dükkan ve banka ile ilgili bilgilerim vardı" diye konuştu.

"Emeğimiz çalınıyor"
Emeklerinin bir gecede çalındığını söyleyen bir başka esnaf Deniz Aksan da, şunları kaydetti;
"Takribi gece 04.00 civarında kamera kayıtlarına göre olay yaşanıyor. 2 kişi, 1 kişi de dışarıda kamyonette bekliyor. Bizim bölgemizde 5 tane dükkanı soyuyorlar. Televizyonlar, bilgisayarlar, mutfak terazileri, pos makinelerini çalmışlar ve gitmişler. Benim şu an zararım 3 bin liranın üzerinde. Polisler sabahtan bu yana ilgileniyorlar. Güvenlik kameraları var. Yazıktır günahtır, biz burada 3-5 kuruş para kazanmak için çabalayan insanlarız. Günahtır ya, haram zıkkım olsun diyoruz. Başka bir şey demiyorum. Emeğimiz çalınıyor."