Dün saat 20.00’de başlayan sokağa çıkma yasağının ardından bugün KPSS Ortaokul sınavı vardı. Sınav saat 10.15’te başlarken 10.00’dan sonra içeriye kimse alınmadı. Anadolu Üniversitesi’nde sınava girecek olanların oluşturduğu kuyruğun metrelerce uzadığı anlar görüntülenirken, onlarca araç sebebi ile oluşan trafik yoğunluğu ve tıkanmalar kameralara yansıdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda sınav salonunun yer aldığı Anadolu Üniversitesi kampüsündeki tecrübeli güvenlik görevlileri, öğrencileri sınav yerlerine yönlendirmekle kalmayıp geç kalanlara da yardımcı oluyor. Dokuz yıldır Anadolu Üniversitesi’nde çalışan Güvenlik Vardiya Sorumlusu İbrahim Cantürk durumu şöyle anlatıyor:" Sınav zamanlarında öğrencilerimiz geç kaldığı zaman güvenlik müdürlüğümüze ait kampüsümüzde yer alan iki aracımız var. Sınava son 5-10 dakika kala özellikle uzak mesafelerdeki öğrencilerimizi resmi araçlarımızla sınava yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugün de yaşandı aynı olaylar. Çok memnun kalıyorlar. Mesela şimdi bir arkadaşımız kimliğini unutmuştu, onu Edebiyat Fakültesi’nin önünden aldım Espark’ın oraya götürdüm. Dört dakika içerisinde gidiş ve dönüşümüzü tamamlayarak öğrencimizi sınava yetiştirdik. Tabii onlara da sürpriz olduğu için ‘Allah razı olsun, teşekkür ederiz’ gibi tepkiler geliyor, çok memnunlar”.

VELİLER ÇOCUKLARINI BEKLEDİ

Çocuğuna eşlik etmek için sınava gelen veliler, sınavın başlaması üzerine bekleyişlerine başladılar. 130 dakika sürecek olan sınav boyunca etraftaki kafelerden çay ve kahve gibi sıcak içecekler alıp soğuk kasım sabahında içlerini ısıtmaya çalışan veliler, herkesin başarılı olmasını istediklerini söyledi. Velilerden Ahmet Demir, “Oğlum ve kızım girdi sınava. Şu anda bekliyoruz. Çocuklarım kadar ben de heyecanlıyım. Kendi çocuklarıma ve bütün çocuklarımıza başarılar dilerim. Zaten ben bu civarlarda oturuyorum. Sınava girmeden önce çocuklarımın nerede sınava gireceklerini araştırdık. Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Tabii son saatlerde bayağı bir trafik yoğunluğu olsa da güvenlikçi arkadaşlar sağ olsunlar ellerinden gelenleri yaptılar. Trafikte herhangi bir aksaklık da olmadı. Dershaneler ve okullar kapalı olduğu için çevrimiçi olarak çalıştılar. Kızımın öğretmenleri sürekli çevrimiçi ders verdiler. Hiç sıkıntımız olmadı” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Sınava kendi araçlarıyla geldikleri için problem yaşamadıklarını belirten bir diğer veli Yasemin Töre, “Saat sekizde evden çıktık ve evden çıkmanın avantajını yaşadık bugün. Çocuğum lise mezunu ve mezun olduktan sonra evdeydi. Elinden geleni yaptığına inanıyorum, umarım Allah yardımcısı olur. Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Şimdi sınavda çok heyecanlılar, umarım kendi amaçladıkları hedefi tuttururlar” şeklinde konuştu.

‘SINAVA POLİSLER YETİŞTİRDİ’

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) gireceği adresi bilmeyen Yasemin Arslan'ın yardım isteğine polis ekipleri duyarsız kalmadı. Sabah saat 10.15'de başlayan KPSS ortaöğretim sınavına girecek olan Yasemin Arslan, polis ekiplerini aradı. Ailesinin Balıkesir'de olduğunu ve sınava gireceği okulun adresini bilmediğini söyleyen Arslan, ekiplerden yardım istedi. Kısa süre içerisinde Emek Mahallesi Asri Sokak'ta bulunan Arslan'ın ikametine giden polis ekipleri, sınav kağıdında yazan Süleyman Şah Anadolu Lisesi'ne yetiştirdi. Polis ekiplerine teşekkür eden Arslan, "Gerçekten iyi ki varsınız, siz olmasaydınız belki de gelemezdim. Çok sağ olun" dedi.

KORNA SESİ TEPKİ ÇEKTİ

KPSS'nin başlamasına dakikalar kala Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önündeki trafik sırasında tır kornası takılmış modifiyeli bir aracın sebep olduğu gürültü, çevredekilerin tepkisini çekti. KPSS sebebiyle yoğun bir sabahın yaşandığı Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde oluşan trafiğe dayanamayan sürücünün 35 UN 150 plakalı modifiyeli aracın kornasıyla çıkardığı şiddetli ses, sınava girebilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların ve güvenlik görevlilerinin tepkisini çekti. Fen Edebiyat Fakültesi önünde meydana gelen olay sırasında trafikteki sıkışıklığa tahammül edemeyen bir başka sürücü de, kalabalıktan kurtulmak için ters şeride girdi. Kaosa sebebiyet veren taksi şoförü, güvenlik görevlilerince uyarıldıktan sonra bölgeden uzaklaştı.