Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılının kutlandığına dikkat çeken Yenilmez mesajında şu ifadelere yer verdi: '' 

Ulusumuzun haklı İstiklal mücadelesinde görev alan herkesi saygı ve şükranla anıyoruz. 23 Nisan üç ayrı bayramın birleşmesinden oluşmuştur. Üçü de Türk Milleti için gurur kaynağı olan önemli bayramlardır. Bu bayram, TBMM’nin açılışıyla kutlanmaya başlanan 23 Nisan Milli Bayramı ve 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılmasıyla, 1935’de 23 Nisan Milli Bayramı ile birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927’de ilan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın birleşmesiyle oluşmuştur. Bu tarihten 5 yıl sonra, 23 Nisan 1929’da Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.

 1976’da, ilk defa altı ülkenin katılımıyla “23 Nisan” Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Dünya’da, çocuklarına bayram armağan eden ve bunu tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Her yıl, birçok yabancı ülkeden gelen çocuklarla coşku içinde kutlanan 23 Nisan, maalesef Covid-19 salgını yüzünden bu sene de geçen sene olduğu gibi yüz yüze kutlanamayacak. Dijital dünyaya mahkûm edilen çocuklar, yine bu dünya üzerinden öğretmenlerinin ve velilerinin sunduğu imkânlarla bayramlarını kutlamaya çalışacaklar.

 Çocuklarımız, 23 Nisan’da bayramlarını sanal dünyada kutlamaya çalışırken, bizlerin de büyükler olarak onlara nasıl bir ülke ve dünya bırakacağımızı düşünmemiz gerekir. Bu salgın şartlarında,  çocuklarımızın haklarının ve sorunlarının göz ardı edilmesine izin veremeyiz.

 Ülkemizde hala okula gidemeyen veya gönderilmeyen, erken evliliğe ve çalışmaya zorlanan, uzaktan eğitimde eşit şartlara sahip olmayan ve karantina şartlarında evde ailesinden şiddet gören, kaçırılan, tecavüz edilen, cinsel istismara uğrayan birçok çocuk mevcuttur. Devlet ve toplum olarak önceliğimiz çocuklarımızın her türlü şiddetten ve istismardan korunması olmalıdır! Çocukların hayatlarını çalan katillere, istismarcılara ve tecavüzcülere hak ettikleri cezalar verilmeli ve bu cezalarda indirime gidilmemelidir! Çocuklara karşı işlenen suçların ekonomik, psikolojik ve benzeri nedenleri olamaz, gerekli tedbirlerin devletimiz tarafından alınması şarttır. Bununla birlikte, engelli çocuklarımızın her türlü özel bakım ve eğitim şartlarının karşılanmasını ve topluma kazandırılmalarını da bekliyoruz.

Milli egemenliğimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Çocuklar, her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!''