Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eskişehir’de partililer ile bir araya geldi. Uysal, yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Kuruluşlarından bu yana milletin vicdanı hizasında bir siyasi hareket olduklarını belirterek, Türkiye’yi gezerek yaşanan olumsuzlukları halka anlatacaklarını ifade etti.

Pandemi sürecine değinen Uysal, bütün ülkelerin vatandaşlarına yardım ettiğini ama Türkiye’de vatandaştan yardım istendiğini, kendi koydukları kurallara kendilerinin uymadığını ifade ederek, “Lebaleb kongrelerden sonra lebaleb yoğun bakımlar oldu. Türkiye’nin nefes almaya ihtiyacı var” dedi.

Uysal, insanların hak ettiğini alamadığını da ileri sürerek şunları söyledi.

“Demokrasi liginde küme düşmüş bir Türkiye var. Demokrasi açığını kapatmamız gerekir. Merkez sağın tescilli adresi DP, ortak paydada buluşulması gereken yerdir. Askerlikten kaçanlar Montrö ile ilgili görüş bildiriyorlar. Ömürlerini bu iş için geçirenlerin elbette söz söyleme hakları vardır.

128 milyar doları hiç edenler değil de bu paranın hesabını soranlar suçlu ilan ediliyor. Sistematik çöküş başlamıştır. İktidar partisinin yalanlarına artık milletin karnı toktur” dedi.

 

ÜLKE KÖTÜ YÖNETİLİYOR

 

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte Eskişehir’e gelen DP milletvekili Cemal Enginyurt da yaptığı konuşmada, ülkenin çök kötü yönetildiğini belirtti.

Yandaşlar, ahbaplar dönemi yaşandığına dikkat çeken Enginyurt, “Bir tarafta 4-5 maaş alanlar, diğer tarafta açlıktan ölenler var. Bin 600 lire emekli maaşı yeter mi? Fakirlere şükret deniliyor. Türkiye’yi karış karış gezerek bunları anlatacağız” diye konuştu.

Parti binasında da partililerle sohbet eden Uysal ve Enginyurt daha sonra bazı ziyaretlerde bulundu.