Tepebaşı Belediye Meclis Salonu’nda, koronavirüs önlemleri eşliğinde düzenlenen toplantıda Başkan Ataç, Baksan’ın kent için kanayan bir yara haline geldiğini belirtti. Başkan Ataç, “Baksan bizim bölgemizde kanayan bir yara. Çünkü şu anda en değerli alanlardan biri konumunda. Söz konusu alan 66 hektarlık ve yaklaşık bin 300 civarında işyeri var. Bizim dileğimiz, yerinde dönüşüm yani yenileme. Herkes yerinde kalsın, kendi dükkanının yerine sahip olsun ve oranın rantını, hak sahipleri alsın istiyoruz. Zaten yaptığımız tüm imar çalışmalarında kimsenin hakkını incitmeden bugünlere kadar geldik. Bu da İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün ne kadar adaletli çalıştığını gösteriyor” diye konuştu. Baksan bölgesinin ticari cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Başkan Ataç, “Baksan’da çalışan insanlarımız var, o istihdamın da kaybolmasını istemiyoruz. Artacak ticaret ile istihdamın artmasını istiyoruz. Açık AVM sistemi de denilen sokaklarda yapılan alışveriş yöntemi ön plana çıkabilir diye düşünüyoruz. Ayrıca ‘kadının ayak basacağı’ bir projeyi hayata geçirmeyi istiyoruz. Çünkü kadınlarımızın girdiği yerde, gerçekten iyi şeyler oluyor. Yeme-içme olsun, ‘Sanat Sokağı’ olsun, bilişime yönelik güzel projeler olsun istiyoruz. Çevreyi kirleten iş kolları olmasın istiyoruz” dedi.

“PROJEYİ KATILIMCI ANLAYIŞLA YÜRÜTECEĞİZ”

İlk toplantımızda faal olarak Baksan’da çalışan 24 esnaf arkadaşımız ile bir araya geldik. Hatta bir arkadaşımız bize ilettiği mesajında, ‘Baksan’ın ve Eskişehir’in geleceği için bu bölgenin güzel, işlevsel ve gelecek vizyonunu taşıyan bir ticari alana dönüştürülmesi inanıyorum ki çok güzel olur. Bundan sonraki toplantılardan da haberdar olmak isterim’ demiş. Kendisini ve diğer esnaf arkadaşlarımızı, ikinci toplantımıza davet edeceğiz. Bu projeyi zaten katılımcı ve paylaşımcı bir anlayışla yürütmek istiyoruz. Baksan ile ilgili olarak da ‘Başkanım, sen varsan bizim endişemiz yok’ diyorlar, eksik olmasınlar. Biz de onların haklarını iyileştirerek koruyoruz” şeklinde konuştu.

309 METREKAREDEN, 763 METREKAREYE

Söz konusu proje ile parsel sahiplerinin haklarının, iyileştirilerek korunacağını vurgulayan Başkan Ataç, “Bir kişinin dükkanı bir kat ve 309 metrekare. Şimdi yeni yapılacak çalışma ile kat sayısı ikiye çıkacak. İki katı, bodrum katı, çatı arası ile birlikte dükkan alanı 309’dan 763 metrekareye çıkacak. Bundan belediyenin herhangi bir talebi yok, tamamen hak sahiplerinin mülkiyeti olacak. Bu imar artış hakları ile projenin hızlıca ilerlemesini amaçlıyoruz. Projenin de karşılıklı anlayış ile bir an önce tamamlanmasını ve çalışmanın başlamasını istiyoruz. Projenin görselleri burada, bu halini gören kim bu projeye, ‘hayır’ diyebilir ki?” diye konuştu. Toplantıda ayrıca Tepebaşı Belediyesi şehir plancıları, görseller eşliğinde bir sunum gerçekleştirirken, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları da proje hakkında detaylar paylaştı.