Ziyarette, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Ziyarette konuşan Başkan Karaca, basının pandemi döneminde yeterli desteği görmediğini belirtti. Yalnızca resmi ilan alan 900 gazete için kısa çalışma ödeneği ve satış zorunluluğunun kaldırılması desteği olduğunu söyledi. Gazete satışlarının yüzde 70 civarında düştüğünü söyleyen Karaca, bunun da gazete sahiplerini ve çalışanlarını etkilediğini söyledi. Karaca,‘‘ Şu an kısa çalışmadan dolayı asgari ücret bile alamıyor gazeteci arkadaşlarımız. Bu konuda da Türkiye Gazeteciler Sendikası ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonra Türkiye genelinde sendikalaşma çalışması başlattık. Yine gazetecilere yönelik saldırılar da arttı. Bunlara yönelik caydırıcı cezalar verilmesi lazım’’ ifadelerini kullandı.

‘ TÜM SİYASİ PARTİLER KINAMALI’

Jale Nur Süllü de gazetecilere yapılan saldırı nedeniyle geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirmek istediklerini söyledi. 80 öncesi dönemde bunun çok yaşandığını ve acılara neden olduğunu belirten Süllü, son yıllarda yine bunun örneklerinin yaşandığını belirtti. Bu konuların sert bir dille tüm siyasi parti liderleri tarafından kınanması gerektiğini söyleyen Süllü,‘‘ Yasal olarak da gerekenlerin yapılması gerekmektedir. Vatandaşı haberdar etme görevini üstlenen basının aynı zamanda siyasetçilere de ayna tuttuğunu belirtti. Bunu tüm siyasi iktidarlar ne yazık ki algılayamıyor. Biz bunları kınıyoruz. Basının tamamen özgür biçimde görevini sürdürebilmesi gerekiyor’’ diye konuştu.

‘MESLEĞİN KADERİ BU OLMAMALI’

Ardından konuşan Utku Çakırözer ise,‘‘ Tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun demeye geldik. Mesleğin başında zaten zorluklar var. Bu saldılar ne ilk ne de son olacak. Meslektaşlarımız iktidarı eleştirdikleri için her zaman hedef olmuşlardır, hayatlarını kaybetmişlerdir saldırılarda. Biz hep ‘Mesleğimizin kaderi bu olmamalı’ diyoruz. Ama iktidarlar değiştikçe her gelen iktidar eleştiriden hoşlanmıyor. Keşke iktidarlar basının yazdıklarından faydalanmaya gitse. Bununla başa çıkmanın yolu caydırıcı ceza. Bu tür saldırıları hedef göstermeleri herkesin kınaması ve yanlış olduğunu söylemesi gerekiyor’’ şeklinde konuştu.