Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of TheWood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Odunpazarı Meydanı’nda devam ediyor. Bir taraftan 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında sanatçılar ahşaba şekil verirken, diğer taraftan da Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesinde “Camın Büyüsü” sloganı ile gerçekleşen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde sanatçılar cama şekil veriyor. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, festival alanını ziyaret ederek, çalışmaları izledi. 4’ü yabancı 11’i yerli olmak üzere toplamda 15 sanatçı ve bilim insanının katıldığı 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde, sanatçıların yaptığı eserler gün yüzüne çıkmaya başladı. 3’üncü Ahşap Heykel Festivali boyunca sanatçılar ve bilim insanları tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, 9 Ekim Pazartesi Günü saat 16.00’da Ahşap Eserler Müzesi’nde sergilenmeye başlayacak.

 

CAMIN BÜYÜSÜ DEVAM EDİYOR

Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nin ev sahipliği yaptığı bir diğer festival de bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali. “Camın Büyüsü” sloganı ile düzenlenen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali, Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde devam ediyor. Uluslararası alanda tanınan cam sanatçıları Joe Cariati, Martin Janecky ve Janusz Pozniak’nin yanı sıra yerli 26 cam sanatçısı ve bilim insanının katılığı; 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nin üçüncü gününde Janusz Pozniak cam meraklıları ile bir araya geldi. Gün boyunca cama şekil veren Pozniak’e Martin Janecky ve Joe Cariati’de eşlik etti. Pozniak’in çalışması vatandaşlardan tam not aldı.

 

ÇAKIRÖZER FESTİVAL ALANINI ZİYARET ETTİ

 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, festival alanını ziyaret etti. İlk önce Odunpazarı Meydanı’ndaki 3’üncü Ahşap Heykel Festivalini gezen Çakırözer, festivale katılan sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. Ardından da Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde düzenlenen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’ne katılan Çakırözer,  JanuszPozniak’ın çalışmasını izledi. Festivale alanına kurulan stantları da gezen Çakırözer, festival alanındaki vatandaşlarla da sohbet etti.