ATAMIZA SAYGI

 

Törene; Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Aslan Kabukçuoğlu, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, tören, saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

 

RESMİ GEÇİT TÖRENİ

 

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yarın da saat 10.00’da Vali Özdemir Çakacak, makamında tebrikleri kabul edecek. Saat 10.30’da ise Atatürk Bulvarı’nda kutlama programı ve resmi geçit töreni yapılacak. Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından halkın ve töreni katılanların bayramı kutlanacak. İstiklal Marşı işliğinde bayrağımız göndere çekilecek ve resmi geçit töreni yapılacak. Saat 20.00’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda Candan Erçetin konser verecek.

 

CUMHURİYET MESAJLARI

 

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla il yöneticileri de mesaj yayınlayarak Bayramı kutladılar. Vali Özdemir Çakacak, 'Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir' dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de “Bağımsız, güvenli, özgür 96 yıl. Bugün o kutlu günün yıldönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi. Milletvekilleri, belediye başkanları, rektörler, oda başkanları da mesaj yayınlayarak bayramı kutladı.