Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ali Acar, yaptığı konuşmada, "Rabbime hamd olsun ki kurulduğu andan beri Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın kurmuş olduğu bu kutlu davada bizlere yürümek her şartta, her koşulda yürümek bizlere nasip oldu. İnşallah bundan sonra da üstümüze düşecek olan her görevi her zaman yapmaya hazırız. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu kutlu davaya ne katarız düşüncesi ile gece gündüz demeden her zaman mücadele ettik. Katkımız ne olur, Cumhurbaşkanımızın yükünü nasıl hafifletiriz diye düşündük. İnşallah bundan sonra da onun yükünü hafifletmek adına hep beraber, birlik, beraberlik içerisinde, kardeşlik dayanışma içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Acar'dan sonra sözü AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan aldı.

"HİZMETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Odunpazarı İlçelerinin 2023- 20204 hedeflerine böyle bereketli bir şekilde girme temennisinde bulunarak başlayan İl Başkanı Çalışkan,"Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde AK Parti Eskişehir'de önceki dönem il başkanlarımız ve milletvekillerimizle çok büyük hizmetlere imza attı. 3 Kasım itibariyle tüm illerimizde üye çalışmalarımız sonuçlanacak. Üye çalışmalarımız ve partiye kattığımız gönül seferberliği inşallah son 15 güne girdi. Ben başta ilçe başkanımız olmak üzere yönetimde görev alacak tüm arkadaşlarımıza, bizim kılcal damarlarımız, mahalle komutanlarımız, mahalle başkanlarımızla inşallah sayın Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getireceğiz. Ve 3 Kasım'da kuruluş yıl dönümümüz de 1 milyon yeni üyeyle Cumhurbaşkanımızın karşısına yüzü ak bir şekilde çıkacağız" ifadelerini kullandı.Çalışkan 2004 yılından beri Tepebaşı ve Odunpazarı bölgesinde AK Parti'nin ciddi yatırımlar yaptığını hatırlatarak, " Ama bugün görüyoruz ki Ak Parti döneminde başlatılan TOKİ projeleri dahil hatamete uğradı. Millet bahçeleri yapılmıyor. Sadece biz isim önerdik diye mevcut Millet Bahçesi'ni Odunpazarı Belediye başkanımız yapmadı. Biz hizmetlerin her daim takipçisi olacağız. Keza ismi ister kentsel dönüşüm ister afet riskli alan olsun ilçe belediyemize düşen görevlerin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

"MİLLETVEKİLLERİ KATILMADI"

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Acar, yeniden seçilerek güven tazeledi. Acar başkanlığında yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:‘‘ Serdar Akyüz, Hasan Taşçıoğlu, Halide Akay, Ümit Sezer, Ali Çelik, Eray Uzun, Kamil Demir, Kübra Ceylan, Meral Bursalı, Ferda Kaya, Müslüm Okan, Mutlu Keskin, Semra Aksöz, Serdar Ünlüce, Bilal Karagöz, Funda Karadayı, Fatma Elma, Yasin Turgut, Lale Şahin, Cengiz Kalkan, Yüksel Sönmez, Tunahan Öztürk, Murat Altın, Ummuhan Turmuş, Hüseyin Ertuğrul, Tevfik Demiryürek, Saadettin Çakar, Tayfun Okçu, Battal Şahin.’’ Öte yandan genel kurula il başkanının yanı sıra partililer, parti teşkilatında görev alan başkanlar, eski milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can katılırken mevcut milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.