Belarus Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Victor V. Rybak, Belarus Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müşaviri ve Ticaret Temsilcisi Ruslan Kizeleviç, karşılıklı ticareti değerlendirmek üzere Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. 8 Ekim Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Belarus heyetine ESO Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Albayrak da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in küçük, orta ve büyük endüstriyel işletmeleri barındıran önemli bir sanayi, ticaret ve turizm şehri olduğunu dile getirdi.

 

ŞEHRİN TİCARET VE SANAYİSİ GELİŞİYOR

 

Eskişehir’de sanayinin çeşitlendiğini belirten Güler, makine, metal ve gıda endüstrisinin toplam sanayi üretiminin yüzde 72’sini oluşturduğunu, bunun yanında seramik ve tekstil alanlarında da önemli yatırımlar olduğunu söyledi.  Eskişehir’de ticaretin her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çeken Güler, 1985 yılında Eskişehir Ticaret Odası’na kayıtlı faaliyet gösteren firma sayısı 3 bin 889 iken günümüzde bu sayının 17 bine yaklaştığını dile getirdi.

Türkiye ile Belarus’un 28 yıldır sosyal ve kültürel ilişkilerinin sürdüğüne dikkat çeken Güler, bu bağları ekonomik ilişkilere de taşımak istediklerini söyledi. Belarus Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Victor V. Rybak ise Eskişehir’i çok beğendiğini belirterek, Eskişehir’in hem ekonomik hem de kültürel anlamda işbirliği yapılabilecek potansiyelde olduğuna dikkat çekti. Türkiye ile Belarus’un bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin dostane şekilde sürdüğünü belirten Rybak, ikili ilişkileri ekonomide de geliştirmek istediklerini, Eskişehirli iş insanlarının Belarus’ta kolaylıkla iş yapabileceklerini belirtti.