Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Eskişehir Kızılelma Turan Derneği Başkanı Ahmet Hızlan ve dernek üyeleri, Ermenilerle ilgili girdiğimiz bu savaşta bize tam destek vermeleri bizi son derece memnun etti ve bizlere güç verdiler. Azerbaycan'ın tarihi toprakları olan Dağlık Karabağ ve etrafındaki 7 il 1988 -1994 yılları arası ermenilerin başlatmış olduğu savaş sonrası Ermenilerce işgal edilmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından bu toprakların Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu onaylayan 4 kararname olmasına rağmen maalesef uygulanmamış ve dünya kamuoyu 26 yıldır Karabağ'da yaşanan vahşet ve işgale göz yummaya devam etmiştir. Nihayetinde Kafkasya’nın şımarık çocuğu Ermenistan işgalin yanı sıra ateşkes anlaşmasını defalarca ihlal etmiş ve Azerbaycan'ı tacizlere devam etmiştir. Son olarak 27 Eylül tarihinde saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan'a, Azerbaycan sert karşılık vermiş ve artık meselenin çözümünün ve işgali sonlandırmanın masa başında değil, savaş meydanında vereceğini dünya kamuoyuna göstermiştir’’ dedi.

 

TÜRK MİLLETİ AZERBAYCAN’IN YANINDA

 

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın sözlerine şöyle devam etti: ‘’Azerbaycan karşı atağa geçmiş ve 26 yıldır düşman işgalinde olan 17 köy, 1 il, 1 kasaba ve stratejik öneme sahib Murov dağı zirvesi olmak üzere bazı yüksek arazileri işgalden azad etmiştir. Azerbaycan gerektiği zaman kendi göbek bağını kesecek güçte olduğunu dünya kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. Bir Millet İki Devlet anlayışıyla ve Büyük Önder Atatürk'ün ‘Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir’ söyleminden yola çıkarak, bugün Türk milleti bir kez daha Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve bu kardeşliğin her zaman devam edeceğini tüm dünyaya göstermiştir’’ dedi.

Ziyaret sonunda; Eskişehir Kızılelma Turan Derneği Başkanı Ahmet Hızlan, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın’a günün anısına plaket taktim etti