Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide Banar, öğretim üyeleri ve Öğrenci Dekanlığı birimi ekibinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Zoom Meeting platformu üzerinden çevrimiçi olarak düzenlendi.  Oryantasyon programı Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Döğeroğlu sözlerine tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid–19 küresel salgını nedeniyle eğitimi uzaktan eğitim yöntemine dayalı olarak gerçekleştirme kararı aldıklarını hatırlattı veöğrenciler için kampüs yaşamının ve yüz yüze eğitimin oldukça önemli olduğunun bilincinde olduklarının altını çizdi. Rektör Döğeroğlu, “Pandemi nedeni ile zor günler geçirdiğimiz ve birbirimizden uzak kaldığımız bu dönemde göstermiş olduğunuz anlayış, sabır ve destek için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HER TÜRLÜ İMKÂNI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Oryantasyon programına katılan Eskişehir Teknik Üniversitesi yeni öğrencilerine seslenen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, köklü bir geçmişe sahip Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlama sorumluluğuna sahip bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayarak, öğrencilerine nitelikli akademik bilgi ve becerilerin yanı sıra mesleki, bilgi ve becerileri edinmiş olma vasfını da kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Prof. Dr. Döğeroğluyeni öğrencilerine “Öğrencilerimize 21. Yüzyıl becerilerini edindirmek, onları gerçek hayata hazırlamak, kariyerlerini planlama aşamasında destek vermek ve mezun ilişkilerini sürdürmek üzere kurduğumuz Öğrenci Dekanlığı, bu iki günlük oryantasyon programı kapsamında sizlere bugün ilk dokunuşunu gerçekleştirdi. Öğrenci Dekanlığımız öğrencilik yaşamınız boyunca her türlü sorunuz ve sorununuz sırasında yanınızda olacak. Sevgili gençler, son 50 yıl içinde hayatımıza giren teknolojik gelişmelerin ne kadar hızla gerçekleştiğini hepimiz izliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu gelişmeler devam edecek ve ortaya şu anda ön göremediğimiz pek çok teknoloji ve yenilik çıkıyor olacak. Dünyada her şey çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Bizim de bu değişime ve dönüşüme ayak uydurmamız ve dahası bunu yönetmemiz gerekiyor. Bu kapsamda yapmamız gereken şey eğitimdeki yaklaşımlarımızı değiştirmektir. Öğrenen odaklı, öğrenmeyi bilen, kendi kendine öğrenmeyi bilen, hayat boyu öğrenen öğrenci profilimiz olmalı. Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak yaşama ve yaşadığı dünyaya saygılı, farkındalığı yüksek ve etik değerlere duyarlı insanlar olarak yetişebilmeniz için sizlere her türlü imkânı sağlayacağız.”

Açılış konuşmasının ardından oryantasyon programı, Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim elemanları, birim yöneticileri, kulüp koordinatörleri ve daire başkanları tarafından yapılan tanıtım sunum ve konuşmaları ile devam etti.