Sağlık-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde döner sermaye sisteminin yeniden inşa edilmesi talebinde bulunuldu. Yetkililere araç kornaları ile seslenmek isteyen sağlıkçılar dün İl Sağlık Müdürlüğünden araçlarıyla Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine kadar korna çalarak gitti.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde yapılan açıklamada konuşan Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Ocak ayında dünyada, 11 marttan bu yana ülkemizde korona virüsü ile mücadele ediyoruz. Sağlık çalışanları özveriliyle gece gündüz demeden; güvenliğinden sekreterine, hizmetlisinden memuruna, hemşiresinden röntgen teknisyenine, tabibinden ATT’sine, uzman hekiminden diş hekimine tam bir ekip ruhu ile savaş veriyor. Bugün burada büyük bir coşku ile eylem yapmamızın sebebi sağlık çalışanlarını halk nazarında paragöz durmadan para isteyen konumuna düşürenlere cevap vermek için buradayız. Maliye Bakanlığına, Bakanlar Kuruluna Cumhurbaşkanına bizim sorunlarımız, sağlık çalışanlarının dertleri ya anlatılmıyor yada yanlış bilgi veriliyor” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önündeki eylemin amacını da açıklayan Köksal,

“ Sayın Sağlık Bakanımıza teşekkür etmek için bugün burada toplandık.

Çünkü Sağlık Bakanlığı diyor ki en büyük risk diş hastaneleri, hasta ile yakın temas yüz yüze çalışıyorlar. Diyor ki protez yapmayın, impilant tedavisi yapmayın, günlük sadece 7 hastaya bakın. Ancak ben maddi destek vermem, döner sermaye vermem, kendiniz kazanacaksınız. Ama hasta bakmak yasak. Hasta bakarsanız korona bulaş riski var ama parada vermem. Peki bu ay ne kadar aldı bir diş hekimi yüzde 100 destek ile bir diş hekimi 395 TL, uzman diş tabibi 1000 TL ve izin kullandın ise 0 TL” diye konuştu.

Köksal, sağlık çalışanlarının ne istediğini de şu sözlerle açıkladı. 

“Asker, polis, öğretmen, memur, imam ve diğer meslek grubu gibi sağlık çalışanları da tek kalemde maaş istiyor. Ev alırken, borç alırken, hesap yaparken, olmayan verilemeyen birçok alanda kalmamış döner sermaye üzerinden eksik hesap yapmak istemiyor. Öğretmenleri siz edebiyat, fen, matematik diye ayırıp mı maaş veriyorsunuz? Polislerin görev yaptığı yere göre maaşları mı değişiyor? Askerler farklı farklı mı maaş alıyor? Banka memuru müşteri az gelirse düşük maaş mı alıyor? Tapu dairesinde, nüfus dairesinde az iş yapar ise maaşı mı düşüyor? Sağlık çalışanı özellikle Diş Hastanesi diyor ki bulaş riski yüksek hasta bakamazsın ama parada alamazsın.”