Pandemi süreci nedeniyle ertelenen kongreler; maske, mesafe ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde 10 ilçede gerçekleştirildi. 7. Olağan İlçe Kongreleri; Mihalıççık, Beylikova, Çifteler, Han, Günyüzü, Sivrihisar, Seyitgazi, Alpu, Mihalgazi ve Sarıcakaya’da teşkilât mensupları ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kongrelere; AK Parti İstanbul Milletvekili, İl Koordinatörü Av. Abdullah Güler, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, İl Gençlik Kolları Başkanı Musab Tayyip Altınkaynak, belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilât mensupları ve vatandaşlar katıldı.  Açılış konuşmaları mevcut ilçe başkanları tarafından gerçekleştirilerek, görevleri sürecinde yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi.   

‘ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Sırasıyla gerçekleştirilen protokol konuşmalarında; İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, kongre sürecinin hayırlı olmasını dileyerek, en küçük ilçeden başlamak kaydıyla üye kayıt işlemlerini hızlandıracaklarını belirtti. Başkan Çalışkan,  “Kongreler partilerin muhasebe ve murakabe dönemleridir. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çalışmalarımızı gece gündüz demeden durmaksızın sürdüreceğiz. Kapı kapı gezerek gönüllere girmeye devam edeceğiz. El birliğiyle inşallah 2023 yılında AK Parti ailemizi 15 milyon üyeye ulaştıracağız. Bu onurlu göreve seçilen arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum. 7. Olağan Kongremizin;  partimize, ilçemize, Eskişehir'imize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. 

‘EL BİRLİĞİYLE HAZIRLANACAĞIZ’

Konuşmasına pandemi sürecinin gölgesi altında kongre sürecinin devam ettiğini hatırlatarak başlayan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, rehavete kapılmadan kurallara uyulması gerektiğini vurguladı. Milletvekili Günay, “ Önümüzde gidilecek daha çok yol var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlerden beklediği hedeflerimiz var. 2024 yerel seçimlerinde hedeflerimiz var. Bunun için hep birlikte çok çalışmamız gerekiyor. Bizler çok çalışacağız ve yılmayacağız. Cumhurbaşkanımıza destek olacağız ki ülkemizi çok daha iyi yerlere getirelim. Nitekim karşılaştığımız sorunların hiçbiri tesadüf değil. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz içeride ve dışarıda pek çok yerde operasyon halinde. Doğu Akdeniz’de olanları biliyorsunuz. Şu an dünya gündemi çok sıcak. Bizler birlik ve beraberlik içinde olursak, ülkemize en iyi desteği vermiş oluruz ve bu süreci rahat bir şekilde atlatırız. Bu bağlamda yeni dönemde görev alarak başkanlarımıza ve ekiplerine şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah ilçelerimizde güzel işlere imza atılacak, bizler de gurur duyacağız ve 2024’e de hazırlanacağız” diye konuştu.