Her çarşamba günü düzenlenen program kapsamında katılımcılar bir yandan müze içerisindeki sanat eserlerini incelerken, diğer yandan da canlı müzik dinlemenin keyfine varıyor. Yeni sezona da kaldığı yerden devam eden etkinlik, 'Kanun Dinletisi' ile başladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın yanı sıra çok sayıda öğretim görevlisi, öğrenci ve sanatseverin katıldığı konserde, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Esra Berkman tarafından; Kantemiroğlu’ndan 'Sultani Irak Peşver (Devr-i Kebir Usulünde)”, Gazi Giray Han’dan “Zirefkend Saz Semaisi (Yürük Semai/ Aksak Semai/Curcuna)' gibi eserler müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

"İki sanatın bir arada olması ortama değişik bir hava kattı"
Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Çağdaş Sanatlar Müzesinde güzel bir konsept oluşturulduğunu belirtti. Rektör Gündoğan, "Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin varoluş amacı sadece görsel sanatları değil müzik sanatlarını da geliştirmektir. Bu iki sanatın bir arada olması da ortaya değişik bir hava kattı. Müze'de Müzik etkinliğimiz, sizlerin de desteğiyle gayet güzel gidiyor. Bu kadar talebin olması ve beğeni kazanmış olması da bu güzelliğin sonucudur. Ben bu etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini umuyorum” dedi.
Konuşmasına Devlet Konservatuvarı’nda Türk Müziği Bölümünün açıldığını ve ilk öğrencilerin alındığını hatırlatarak devam eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, Türk Müziği konserlerinin devam edeceğini vurguladı.