Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun etkinlikleriyle‘Kültür Sanat’ Şehri’ haline gelen kentte sanatseverler, Prof. Sıdıka Sibel Sevim’in ‘Seramik Takı Sergisi’ ile sezonun ilk sergisinde buluştular.Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Sıdıka Sibel Sevim’in Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Sergi Salonu’nda açılan sergisindeki eserler sanatçının yüzük, kolye ve yaka iğnelerinden oluşuyor. Özgün bir sergiye daha ev sahipliği yapan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ndeki açılışa sanatçılar, sanatseverler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, sanat konusunda üretimin arttığı yerlerde kavgaların azalacağını ifade etti.

Adar, “Sanat kenti Eskişehir’de bir sergiye daha Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkan Büyükerşen’in sanata ve sanatçıya verdiği değeri hepimiz biliyoruz. Sanat insanların topluma verebileceklerini anlatma şeklidir. Sibel Hanım burada hem seramiği hem de metali o kadar uyumlu bir şekilde birleştirmiş ki, kendisinin de bahsettiği gibi toprağı insanın teniyle buluşturmuş” şeklinde konuştu.

 

SERAMİKLE İLGİLİ ÖNEMLİ ESERLER

 

Seramik sanatçısı Prof. Sevim ise, Anadolu’nun, Neolitik Çağ’dan bu yana çok derin kültürlere ve uygarlıklara ev sahipliği yaptığını belirterek, “ Üzerinde yaşadığımız topraklar, seramikle ilgili çok önemli eserler vermiştir. Seramiğin altın çağı 13. yüzyıl Selçuklu Dönemi ve daha yakın tarihte Osmanlı Dönemi’nde rengarenk çinileri görmekteyiz ki bunların hepsi Dünya Klasikleri haline gelmiştir. Sergimizde ise bütün bu öykünün izlerini göreceksiniz, tabii ki çağdaş yorumlarıyla.  Bu sergimdeki eserlerimin serüveninde ruh hissetti, akıl tasarladı ve bedenlerde buluştu” dedi. Seramik Takı Sergisi Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde, 9 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak.