Daha önce ESO için adaylığını açıklayan ve dün akşam bir otelde yoğun katılımla düzenlenen tanıtım toplantısında da ekibini tanıtan Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’e değişim ve dönüşüm gerektiğini söyledi. Açıklamalarda bulunan ESO başkan adayı Kesikbaş, “Artık yeni bir vizyon ve misyon ortaya koymak gerekiyor. Eskişehir sanayisini hak ettiği yere getirmek gerekiyor. Bu motto ile yola çıkıyoruz. Sloganımız bu. Bununla birlikte ekip çok değerli ve önemli bizim için. Biz hep şunu söylüyoruz. Başkan değil ekip odaklıyız. İçerisinde çok temiz, dürüst, pırıl pırıl insanlar var. Hepsi Eskişehir’in çok önemli renkleri ve çok önemli sanayicileri. Bu sanayicilerle birlikte Eskişehir’in gelecek vurgusunu yapıyor olacağız. Eskişehir sanayisi çok değerli ve hak ettiği yerde değil. Maalesef Eskişehir sanayisi yıllar önce 6’ncı sıradayken bugün 26’ncı sıraya gelmiş. İhracatta 20’nci sırada. Biz bu dönüşümü sağlayacağız. Eskişehir’de bir üretim seferberliği başlatacağız. Bu ekip bunun için oluşturuldu. Herkes çok gönüllü bir şekilde burada. Hiçbir şekilde bizim koltuk sevdamız yok. Eskişehir sevdamız, memleket sevdamız var. Bunun için burada hep beraberiz” dedi.

“Eskişehir’i sanayi bölgesinin haricinde teşvik bölgesi haline getirmemiz gerekiyor”
Projelerinden bahseden Kesikbaş, kurumsal dönüşümün önemine vurgu yaptı. Kesikbaş, “Bugün Eskişehir Sanayi Odası tek adam niteliğinde yönetiliyor. Şu anda karşı taraftaki aday arkadaşlarımız da mevcut yönetimin yıllardır bir parçası. Biz yeni yeni projeler koyduk. Bunlardan bir tanesi kurumsal dönüşüm profesyonel yönetim. Usta-çırak ilişkisine çok fazla inanmıyoruz bu tür profesyonel yerlerde. Mutlaka kurumsal ve profesyonel olmalıyız. Bu dönüşümü ilk olarak sağlayacağız. Herkes eşit, sevgi ve ilgi dolu muamele görecek. Bunlar en önemli şeyler ama bunun yanında Eskişehir mutlaka bir teşvik bölgesi olması gerekiyor. Eskişehir’de en büyük problem eğitim. Mutlaka ara eleman yetiştirilmesi gerekiyor. Meslek liseleriyle ilgili çok büyük çabalarımız olacak. Bu projelerin hepsini hazırladık. Eskişehir’e diyoruz ki ‘4 yılda 5 bin tane mutlaka donanımlı meslek lisesi mezunu kazandıracağız.’ En büyük projelerimizden birisi bu. Eğitim bizim için çok değerli ve şu anda 1 numaralı problem. Eskişehir Sanayi Odası’nın ikinci dönüşümü teşviklerle başlayacak. Eskişehir teşvik bölgesi değil ama bununla alakalı ciddi bir kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Eskişehir sanayi bölgesinin haricinde teşvik bölgesi haline getirmemiz gerekiyor. Yeni büyük yatırımcıların burada olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"Bütün dünya Eskişehir'i ve sanayisini tanıyacak"
Ülke ve Eskişehir olarak ihracatı artırmanın önemine değinen Celalettin Kesikbaş, son olarak şunları aktardı:
“Ortak tanıtım platformumuz var. İhracatta büyümek gerekiyor. Şirketlerimizin hepsini ihracata hazırlamamız ve dünyaya açılmamız gerekiyor. Çok kısa süre içerisinde Eskişehir sanayisi hak ettiği yere gelecek ve bütün dünya Eskişehir’i tanıyacak. Eskişehir sanayisini tanıyacak. Projeler çok değerli ve önemli. Eskişehir’in mutlaka bilişim merkezi olması gerekiyor. Biz bilişim merkezli bir şirketiz. Uzun yıllardır ben de bilişim sektöründeyim. Eskişehir’i mutlaka bilişim merkezi haline getireceğiz. Türkiye’nin bütün verisi burada tutulacak. Veri merkezleri oluşturulacak. Robot programlayabilen, kod yazabilen çocuklar yetiştireceğiz. Bunların hepsi entegre şeyler. Anlatacak çok şey var. Ama biz proje adamız. Bu projelerin hepsini yapacağız. Hepsinin bütün planları hazırlandı.”