Odunpazarı Belediyesi, Covid-19 (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında evden çıkamayan vatandaşların kaliteli vakit geçirmeleri için başlattığı Instagram Konserlerine devam ediyor. “Koronaya Karşı Yaşasın Hayat” sloganı ile gerçekleştirilen Instagram Konserlerinin moderatörlüğünü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yapıyor. Üçüncüsü gerçekleştirilen konserde, Başkan Kurt’un konuğu sevilen sanatçı Mazlum Çimen oldu.

 

Başkan Kurt, yayın öncesinde yaptığı konuşmada İçişleri Bakanlığı tarafından Eskişehir’de dahil 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağına değindi. Uygulamanın eleştirilecek birçok boyutu olduğunu belirten Başkan Kurt, vatandaşlardan yasaklara ve bilim insanlarının uyarılarına uymalarını istedi. Başkan Kurt, konuşmasının ardından sevilen sanatçı Mazlum Çimen’i yayına aldı. Başkan Kurt ile Çimen konser öncesinde bir süre sohbet etti. Mazlum Çimen konserine “Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere” adlı türkü ile başladı. Konser sırasında “Sokağın Tavanı”, “Feryadı İsyanım” gibi çok sevilen şarkılarını seslendiren Çimen, konserine 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamında kaybettiğimiz babası Nesimi Çimen için söylediği “Sen Benden Gittin Gideli” isimli şarkı ile son verdi.

 

Odunpazarı Belediyesi, Instagram Konserleri’ne önümüzdeki günlerde sürpriz isimlerle devam edecek. Konserlerle ilgili bilgileri Belediye’nin sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.