Eskişehir A Milli Takım'a iyi geldi. Özel bir karşılaşmada ilk olarak Eskişehir Yeni Stadyum'da sahne alan Milliler, maçı 3-1 kazanmıştı. Bugün grupta Hırvatistan ile 2. kez karşılaşan Türkiye, Eskişehir'de yeni bir zafere daha imza attı. Cenk'in golüyle karşılaşmayı 1-0 kazanan A Milli Takım, gruptan çıkma iddiasını güçlendirmeye devam ediyor. 
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Mircea Lucescu, "Öncelikle ben oyuncularımı kutlamak istiyorum. Çok iyi bir maç çıkardılar. Zekice oynadılar. Tutkulu bir mücadele ortaya kurdular. Ne yaptığını bilen bir takım vardı. Evet ilk maça göre oyuncularımı değiştirdim. Bize skoru getirecek oyuncuları bulmaya çalıştım, özellikle orta sahada. Çünkü Hırvatistan’ın orta sahası çok güçlü. Real Madrid'den oyuncu var, bunlarla kafa kafaya mücadele edebilecek ve oynayabilecek oyuncular seçmeye çalıştım. Alan daraltacak, pas kalitesi yüksek oyuncuları seçmeye çalıştık. Bugün Oğuzhan çok iyi oynadı. Nuri Dortmund'da sergilediği futbol gibi orta sahada defansın önünü gayet güzel kapattı, paniklemedi. Hakan da Ukrayna maçına göre daha değişik bir oyun mantığı geliştirdi. Savunmaya katkı yaptı, alan daralttı. Hırvatistan'a karşı Türk Milli Takımı'nın tarihteki ilk galibiyeti bu, penaltılarla yendiğimiz maçın dışında. O yüzden bu galibiyetin parçası olduğum için mutluyum" diye konuştu.

"Seyirci gerçekten muhteşemdi"
Eskişehir seyircisine olan hayranlığını da dile getiren Lucescu, "Ben bugün elde edilen galibiyetle ilgili olarak bir daha altını çizmek istiyorum. İzlanda maçımız var, gelecek ay oynanacak karşılaşma. Bundan ve hazırlıklarımızdan bahsetmek isterim. Ama seyirci gerçekten muhteşemdi. Bu galibiyete ulaşmamızda itici güç oldular. Gerçekten büyük bir takıma karşı elde edilmiş bir zafer bu. Gerçekten Volkan çok iyi oyun çıkardı. Kaan savunmada hücumda çok iyiydi. Bunları söyleyebilirim" şeklide konuştu.

"Kötü niyetle yönetilmemiş bir maç diyebilirim"
Ante Cacic'in hakem konusundaki eleştirilerine değinen Lucescu, "Hakem konusunda, Kassai şu anda en iyi hakemlerden birisi. Keşke bizim Ukrayna maçında olsaydı. Hakem konusunda gördüklerimi söylüyorum. Yapılan hata her zaman söylenir. Yoksa karşı olduğum bir şey değil, hakem oyunu normal yönetti. 'Bize karşı bir penaltı verebilirdi' diyebiliriz, o hareket kasti değildi. Yani Ukrayna maçında Cengiz'i kasti çekip düşürdüler. Yani oradaki hareket ile verilmeyen penaltı ile bunun arasında çok fark var. Bu büyük bir hakem, doğru karar aldığını düşünüyorum. Oyunun devam etmesindeki kararı doğrudur. Kötü niyetle yönetilmemiş bir maç diyebilirim. Ama diğer hakem için aynı şeyi söyleyemem" ifadelerine yer verdi.

"1 ay sonra çok daha farklı oyuncular göreceksiniz"
İzlanda'yı yenerek yeni bir zafer kazanmanın gerekliliğini vurgulayan Lucescu, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Ben oyuncularımı çok seyredemedim. Çünkü daha önce oynamış oldukları maçları seyredebildim. Birçoğu kendi oynadıkları takımlarında oynamıyorlardı. Rakip konusunda onları çok bilgilendirdim. 3 antrenman yapabildik, taktik antrenman olarak. Ne istediğimi yapmalarını anlatabileceğim 3 antrenman vardı. Yeterli değildi. Bunun 2. maçımız için çok büyük yardımı oldu tabi. Bu maçta oyuncularım hangi tip bir oyun kurmayı istediğimi, nasıl oynatmak istediğimi en azından anladılar. Aynı zamanda bütün oyuncularım çok tecrübeli oyuncular. Ne istediğimi anlayabilecek oyuncular. Umut ediyorum ki, 1 ay sonra çok daha farklı oyuncular göreceksiniz, hazırlık açısından. Çok daha iyi olacaklar. Çok mutluyum, vermek istediğim bilgiyi en iyi şekilde alıp sahaya yansıttıkları için. Geçtiğimiz maçlarda çok boş alan bırakıyorduk. Şimdi bunları azalttık, düşürdük. Ukrayna maçında verdiğimiz açıkları gördünüz. Ama iyiye gidiştir bu, daha iyiye gideceğimizin işaretidir bu. Bu ekibe yeni bir oyun oynatmış oluyoruz. Akıl üzerine kurulmuş bir sistem. Artık en önemli şey İzlanda'ya karşı kazanmak. Zafer, bir başka zaferi çağırıyor. Onu da yapmamız gerekiyor. Yapmazsak hiçbir anlamı kalmaz."