Tören İl Başkanlığı adına meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başladı. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Taarruz kahramanları adına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Özkar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Bir ülkenin kurtuluşunu, kuruluşunu sağlayan insanlara bu kadar fütursuzca saldıranlar ancak gaflet, delalet ve hıyanet içinde olabilir

Özkar konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın canlarını ve ruhlarını ortaya koyarak bu ülke için yaptıkları fedakarlıklardan, bu ülke için kazandıkları zaferlerden bahsederek; “Az önce dinlediğimiz ezanların susmamasını şu gönderdeki bayrağın inmemesini sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, onun cumhuriyetçi yoldaşlarını saygı ve minnetle anmak istiyorum.  Din adına laf eden, din adına konuşan sözde Müslüman olduğunu söyleyen birileri ezanın susmamasını bayrağın inmemesini sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına laf ediyorlar. Bunlar gaflet delalet ve hıyanet içinde olanlardır. Bir ülkenin kurtuluşunu, kuruluşunu sağlayan insanlara bu kadar fütursuzca saldıranlar ancak gaflet, delalet ve hıyanet içinde olabilir. Bunların hepsini kınıyorum. Onlara yapılan her türlü saldırı haincedir” dedi.