ŞEHİTLİK ANITINI ZİYARET ETTİK

 

Adalet Kurultayı’nın ilk gününe Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı ziyaret ederek başladıklarını dile getiren Çakırözer, “Mahkemede, yaşamda, seçimde ve inançta adalet konulu panellerimizde çok değerli konuşmacıların katılımlarıyla taleplerimizi ve bu taleplerimizin çözüm yollarını konuştuk. Kamp alanımızdaki farklı alanlarda ise yine adalet taleplerimizi dile getirdiğimiz çalıştaylarımız devam ediyor. Gençlik çalıştaylarımız, fikir atölyelerimizde birbirinden farklı alanlarda taleplerimizi dile getiriyoruz.Adalet Kurultayımız bu şekilde dört gün boyunca sürecek. Her gün, farklı alanlarda yaşadığımız mağduriyetlere ilişkin, yaşamdan olaylarla kurultayımızı gerçekleştiriyoruz. Kurultayımızın adalet taleplerimize ışık olacağına inanıyoruz” dedi.

 

TUTUKLU GAZETECİLER ÇALIŞTAYINA DAVET

 

Çakırözer, Adalet Kurultayı’nın son günü kendisinin moderatörlüğünde düzenlenecek olan ‘Tutuklu Gazeteciler ve Kapatılan Basın Kuruluşları Çalıştayına’katılım çağrısındada bulundu. Çakırözer, “ Çalıştayımız Salı günü 10:30’da başlayacak. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tutuklu gazeteci Murat Aksoy’un eşi Şehriban Aksoy, gazeteci ve avukatlar; Doğan Tılıç, Işıl Kurt, Eyüp Burç, Celal Ülgen, Ergin Cirmen, Figen Çalıkuşu, Bülent Utku’nun katılımlarıyla gerçekleşecek. Birlikte Türkiye’de tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğünü konuşacağız. Tutuklu gazeteciler konusunda Dünya rekoru kırdığımız ülkemizde birlikte vereceğimiz mücadele ile özgür basının var olduğu, özgür toplumları birlikte yaratacağımıza inanıyoruz. Çalıştayımıza herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN DE KATILDI

Öte yandan Kurultay’ın ilk gününe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Paneller ve çalıştay oturumlarını ziyaret eden Büyükerşen,  kurultaya katılan yurttaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.