Her Kurban Bayramı’nda kendini kesen vatandaşların haberini okuduklarını, bu durumun çok üzücü olduğunu aktaran kasap Kadir Şen, kurbanlık hayvanların zulmedilmeden kesilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda bilgisi olmayan insanların hem kendine hem de kesilecek hayvana eziyet ettiğini kaydeden Şen, “Vatandaşlarımız, kurbanlarını uzman kasaplara kestirmeli. Duyarsızlık sebebiyle, çoğu kişi hayvanlara da zarar veriyor, kendilerini de kesiyor. Bu konu küçümsenecek bir konu değil. Hayvan kesmek basit bir iş değil. O yüzden vatandaşlarımıza uzman kasaplar ile irtibata geçerek, hayvanlarını kestirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu sene kendini kesen vatandaşlarımızın haberini okumak istemiyoruz. Herkesi bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

"TAVUK SATIŞI BİR AY DURUR"

 

Öte yandan, yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle tavuk satışlarında ciddi bir düşüş beklediklerini söyleyen Kadir Şen, bayram sonrasındaki 1 aylık sürecin kendileri açısından zor geçeceğini aktardı. Şen, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Tavuk satışları tamamen bitmese de azalıyor. Şeker hastalığı olanlar, damar sertliği olanlar tavuk etine devam ediyor. Ancak diğer aylara göre ciddi bir düşüş var tabii ki. Herkesin evinde kurbanlık et olduğu için bayram sonrası işlerimizde 1 aylık bir aksama oluyor. Sonra yeniden eski düzenimize dönüyoruz.” (İHA)