Amca çocukları, yolda yürürken buldukları ve içinde kimlik bulunmayan cüzdanı belediye binasına gelerek yetkililere teslim ettiler. Gençleri bu davranışlarından dolayı tebrik eden yetkililer, sahibinin bulunması için hemen İlçe Emniyet Amirliğini aradı. Yapılan araştırmalar sonucu cüzdanın, bir süre önce kayıp başvurusu yaptığı ortaya çıkan Zaide Çıkmaz isimli yaşlı bir kadına ait olduğu belirlendi. Cüzdan polis tarafından sahibine teslim edildi.

İnönü Spor altyapısında futbolcu olduklarını belirten gençler, ''Markete gitmek üzere yolda yürürken cüzdanı fark ettik. İnsanlık için hemen belediye yetkililerine teslim ederek sahibini aradık. Cüzdan sahibinin bulunmasından biz de mutlu olduk'' ifadelerini kullandı.

İlçeye ailesiyle ilk defa gezme amacıyla geldiğini ve cüzdanını düşürünce paniğe kapıldığını söyleyen Zahide Çıkmaz ise ''Cüzdanı düşürdüğümü anlayınca çok üzüldüm. İçinde yüklü miktarda para ve kredi kartlarım vardı. Allah bu çocuklardan ve onları yetiştiren ana babalardan bin kere razı olsun. Dürüst ve ahlaklı bir nesil yetişiyor olmasını görmek güzel. İnandım ki insanlık ölmemiş'' dedi.