Gelenek ve görenekleri yaşatmak adına düzenlenen bu buluşmaların çok anlamlı ve kıymetli olduğunu söyleyen Çakırözer, “Yurttaşlarımızla bir arada olmak gurur verici. Buradaki birlik ve beraberliğimiz tüm ülkemize örnek olsun” dedi.

YURTTAŞLARLA KUCAKLAŞTI

CHP’li Çakırözer her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sobran Köyleri Karakuz Dede anma etkinliklerine katılarak, yurttaşlarla kucaklaştı, kardeşlik sofrasına oturdu. Bu tür anma ve buluşmaların birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendirdiğine dikkat çeken Çakırözer, “Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, onlara sahip çıkmak adına düzenlediğimiz her bir ziyaret, anma, buluşma bizleri biz yapan en anlamlı değerlerimizden. Bunun en güzel örneklerinden birini burada Karakuz Baba Türbesi ziyareti buluşmalarında Eskişehir ve Kütahyalı hemşehrilerimizle birlikte yaşadık.. Hem özlem giderdik, hem de bugünlerde çokça ihtiyaç duyduğumuz ‘kardeşlik duygularımızı’ güçlendirdik. Buradaki birlik ve beraberliğimiz tüm ülkemize örnek olsun” dedi.

YOL TALEBİ

Etkinliğe katılanlar yurttaşlarla sohbet eden Çakırözer, talep ve sıkıntıları da dinledi. Sobran Köyü’nde bulunan Karakuz Dede Türbesi’nin bulunduğu alana ulaşımın çok zor olduğunu aktaran yurttaşlar, hem daha sık ziyaretler yapabilmek, hem de kolay ulaşım sağlamak adına çevre yolu ile türbe arasındaki ulaşım yolunun yapılmasını talep ettiler. Taleplerinin takipçisi olacağını dile getiren Çakırözer, gerekli kurumlarla iletişime geçerek yol talebini ileteceğini söyledi.