Tepebaşı Belediye Ahmet Ataç, Küçükbaş Çoban Festivali'nin Türkiye’ye örnek olan bir etkinlik olduğunu söyledi. Geçen sene 1’ncisini yaptıkları festivalin açık havada olmasından dolayı düzensiz olduğunu ama bu sene hayvan pazarında yaptıklarını belirten Ataç, “Bugün hem köpeklerle hem de küçükbaş hayvanlarla ilgili bir festival, Türkiye’ye örnek olan bir festival. Diğer illerde de bu tür festivallerin yapılması en büyük dileğim. Çünkü çobanlık mesleği ülkemizde hep küçümsenir, kız verilmez, işe alınmaz. Hayvancılık dediğimizde insanımız et yiyebiliyorsa çobanlarımızın sayesinde, çoban olmazsa hayvan olmaz. Bir de tarım ve hayvancılıktaki ithalat her iki noktada da üretimi olumsuz olarak etkilemektedir. Eğer üretim yükselirse et fiyatları ucuzlar, tarımdaki bir takım girdiler ucuzlar. Bu açıdan bu da halkımıza olumlu olarak yansır” dedi.

“Belediye olarak üretimin ve emeğin yanındayız”
Bu tür festivallerin çobanlık mesleğine kimlik kazandırdığını vurgulayan Başkan Ataç, “Bu tür etkinliklerle çobanlık mesleğini insanlar daha iyi anlayabilmektedir. Bundan sonraki yapılacak festivallerde de Tepebaşı Belediyesi olarak bizim çobanlarımıza ve hayvancılığa desteklerimiz sürecek. Zaten tarım alanında, kırsal alanda tarımla ilgili çok yoğun çalışmalarımız var ama hayvancılığa da bu yönde desteklerimiz olacak. Belediye olarak üretimin ve emeğin yanındayız” diye konuştu.
Festivalde çobanlar farklı ırklardaki hayvanları katılımcılara tanıtırken, etkinliği düzenleyenler tarafından çobanlara belge verilirdi, hayvanlara madalya takıldı. Tepebaşı Belediyesi, festivale gelenlere çeşitli ikramlarda bulundu.