İnönü Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonuna bağlı ülkenin dört bir yanından gelen 12-18 yaş gruplarından 85 öğrenci ile alanında uzman 14 eğitmen, oryantiring sporunu tanıtmak üzere İnönü Türk Hava Kurumu (THK) tesislerinde 10 gün misafir etti. Kampın son gününde Türk Hava Kurumu tesislerinde öğrenciler için tören düzenledi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler, labirent oryantring gösterisi yaptı. Daha sonra, oryantiring kampına katılan öğrencilere katılım belgeleri takdim edilirken, İnönü Belediyesi tarafından da çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca Federasyon yetkililer tarafından Kaymakam Hasan Hüseyin Uzun, Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Yaylacı'ya katkılarından dolayı plaket takdim etti.
İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, belediye olarak spora ayrı bir önem verdiklerini, oryantiring, güreş ve amatör sporlara destek olduklarını söyledi. İnönü’den 2 çocuğun oryantiring sporuna yönlendikleri öğrendikten sonra onlara sahip çıktıklarını belirten Bozkurt, “1 yıllık bir çalışma sonrası hem Türkiye birincilikleri, Avrupa dereceleri gibi birçok başarıya imza attılar. Böyle olunca federasyonla görüşelim, İnönü’de kampı yaptıralım diye kendilerine müracaat ettik, federasyon bu önerimizi olumlu gördü ve yaklaşık 85 çocuğu 10 günlük eğitim görmek üzere gönderdi. Yaklaşık 10 gündür burada kardeşlerimiz hem ilçe içerisinde hem de ilçeye bağlı mahallelerdeki doğalarda yön bulma, biran evvel zeka geliştirme, stresli bir ortam içerisinde doğru karar verme yeteneğini ortaya çıkaran bu sporla uğraştılar. Bugün de bunun kapanış törenini yapıyoruz. Ümit ediyorum 2020 yılında yapılacak Dünya Şampiyonasında bu çocuklar derece alacaklar. Bizler de belediye olarak bu sporlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
2020 yılında Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonasının Türkiye’de olacağını vurgulayan Türkiye Oryantiring Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Tamer Doğan, “Bu çocukları 2020 Dünya şampiyonasına yetiştirmek, içinde çıkacak milli takım sporcularını belirlemek ve onları antre etmektir. Bunun dışında asıl amacımız bölgedeki ve Türkiye’deki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, boş zamanlarını değerlendirmek ve onları spor ve doğayla buluşturmak” ifadelerini kullandı.
Törene İnönü Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı J.As.Kd.Bçvş.Caner Aldıkaçtı, THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Yaylacı, Federasyon yetkililer ve vatandaşlar katıldı.