Odunpazarı Belediyesi’nin "Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel" sergisi ile başlattığı, Hanefi Yeter’in Ahval adlı resim ve heykel sergisi ile sürdürdüğü sanat yolculuğu bugün başlayacak “Suluboya Günleri” ile yeni bir viraja giriyor. Resim Sergisi, Suluboya Çalışma Atölyeleri ve Workshopların yer alacağı Suluboya Günleri, 18 Ağustos 2017 Cuma günü sona erecek. Odunpazarı Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliği ile düzenlenen“Suluboya Günleri”nde esim sergisi, çalışma atölyesi ve workshoplar yer alacak. Sanatseverler, suluboya resimlerin yer alacağı sergide keyifli bir deneyim yaşarken atölye çalışmaları ve workshoplar ile bu anın keyfini pekiştirecekler. Sanatseverler, aynı zamanda Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde bulunan “artırılmış gerçeklik” uygulamasıyla Odunpazarı Evlerinin suluboya halleriyle fotoğraf çekilme fırsatı yakalayacak.

 HER GÜN AÇIK OLACAK

 Uluslararası alanda tanınan ve derneğin kurucu başkanı Atanur Doğan tarafından 2012 yılında İzmir-Seferihisar’da kurulan Uluslararası Suluboya Derneği, bağımsız şubeler halinde 97 ülkede daha açıldı. Suluboya resim sanatının tanınması ve yaygınlaşması, dünya ülkeleri standartlarında suluboya sanatçılarının yetişmesi konusunda çalışmalar yapan Uluslararası Suluboya Derneği, uluslararası festivaller düzenleyerek Türkiye’de il il dolaşıp, sergiler açarak suluboya sanatını sevenleriyle buluşturuyor. Odunpazarı Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği tarafından Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen “Suluboya Günleri” 14 Temmuz 2017 Cuma Günü başlıyor. 18 Ağustos 2017 Cuma Günü sona erecek olan sergi, her gün saat 10:00-20:00 saatleri arasında açık olacak.

 ÇALIŞMA ATÖLYELERİNE KATILANLARIN ESERLERİ DE SERGİLENECEK

 Gerçekleştirilecek atölyelerde sanatseverler suluboya pratiği yapabilecek. Atölyeler, üç ayrı çalışma grubundan oluşurken, atölye tarihleri ve çalışma saatleri şöyle; “19-21 Temmuz 13:30-15:00, 26-28 Temmuz 13:30-15:00, 2-3 Ağustos 13:30-15:00” Sluboya Günleri’nde ayrıca workshoplar da gerçekleştirilecek. Uluslararası Suluboya Derneği Türkiye Şubesi üyesi

ressamlar tarafından düzenlenecek workshop için Türkiye’nin dört bir yanından ressamlar Eskişehir’e gelecek. 20 Temmuz 2017 Perşembe Günü 15:00-18:00 saatleri arasında Denzili’den Eskişehir’e gelecek olan Ressam Celal Günaydın, 27 Temmuz 2017 Perşembe Günü 15:00-18:00 saatleri arasında Gaziantep’ten Eskişehir’e gelecek olan Ressam Mustafa Bencan ve 4 Ağustos 2017 Cuma Günü ise 15:00-18:00 saatleri arasında İzmir’den Eskişehir’ gelecek olan Atanur Doğan çalışmalarını uygulayacak. Çalışma Atölyeleri ve Workshopların son günü olan 4 Ağustos’ta katılımcılara, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un ve Uluslararası Suluboya Derneği başkanı Atanur Doğan’ın katılımıyla sertifikaları verilecek. Ayrıca katılımcıların Çalışma Atölyelerinde hazırladığı eserler, “Suluboya Günleri”  Resim Sergisine dâhil edilerek sergilenecek.