Taşeron işçilik ülkemizde yüz binlerce insanı ilgilendiriyor.

Hükümetin bu konuda verdiği sözler ize henüz yerine getirilmedi.

Yüz binlerce insan halen çalışmaları sürdüğü söylenen taşeron işçilik konusunda gelecek haberleri bekliyor.

Taşeron işçilik konusu son zamanlarda hemen her platformda tartışılıyor, siyasiler de konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışıyor.

 

***

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, halen TBMM’de devam eden Bütçe görüşmelerinde partisi adına konuşmalar yapıyor.

Çakırözer son olarak taşeron ve geçici işçiler için kadro isteğinde bulundu.

Çakırözer, “Taşeron işçi ve geçici işçilere verdiğiniz kadro sözünü tutun, vaat ettiğiniz sözleri unutmayın” çağrısında bulundu.

 

***

Çakırözer bütçe görüşmeleri sırasında hükümete seslenerek, “Seçim bölgem Eskişehirimizde ve Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce taşeron işçi ve on binlerce geçici mevsimlik işçi kadro bekliyor. Geçici işçiler on yıllardır çalışmalarına rağmen emekli olacak gün sayısını dahi dolduramamakta. Bu konuda çözümler bulunacağı şeklinde sözler veriyorsunuz ama içerik açıklamıyorsunuz.  Hem Şeker Fabrikalarımızdaki, Demiryollarındaki, Çaykur’daki geçici işçilerimizin hem de taşeron işçilerin hak ettikleri kadroları ve sendikal hakları bir an önce vermenizi, vaat ettiğiniz sözleri tutmanızı bekliyoruz” dedi.

 

***

Çakırözer bütçe görüşmeleri sırasında önemli konuları gündeme taşıyor.

Ancak ne kadar dikkate alınıyor?

Muhalefetin sesine kulakları kapalı olan iktidar, vatandaşın sorunlarını da göz ardı ediyor.

Çalışma hayatıyla ilgili sorunlar sadece taşeron işçiler sorunu değil elbet.

Engelli yurttaşların istihdamı konusunda da önemli sıkıntılar yaşanıyor.

Emeklilerin durumu ve yaşanan iş cinayetleri de var.

Çakırözer, bu konuda da bazı sorular yöneltiyor.

“Emekli yurttaşlarımıza ülke büyümesinden yeterli pay neden verilmiyor?” “Emekli yurttaşlarımız zor koşullar altında geçim mücadelesi veriyor. Emeklilerimizin maaşları en az 2 bin liraya çıkarılmalı, emeklilerden alınan sağlık kesintileri de ortadan kaldırılmalıdır”

Bunlar emeklileri ilgilendiren önemli konular.

“Başta maden ve inşaat sektörü olmak üzere iş cinayetlerine yönelik olarak alınan önlemler de çok yetersiz. Günde ortalama 4 işçimizi iş cinayetlerinde kaybediyoruz. Bu rakam zaman zaman 10’a da çıkıyor. Bu istatistikte hâlen Avrupa 1’incisi, dünya 3’üncüsü konumumuzu sürdürüyoruz. İş cinayetlerinin önüne geçecek çalışmalara bir an önce başlanılmalı, artık yurttaşlarımız iş cinayetlerinde ölmemeli”

Çalışma hayatının belki de en önemli konusudur iş güvenliği ve işçi sağlığı.

İşçi sağlığına ne kadar önem veriliyor acaba…