Değirmencinin kızı Suna konusunda abisinden olumsuz sözler duyan Külkedisi, asker arkadaşı Köçek Ali’ye bir mektup yazar. Arkadaşı Külkedisinden mektup alan Köçek Ali, durur mu? Atlar bir otobüse, arkadaşı Külkedisine gelir ve der:

-Arkadaş, biz ölünceye kadar arkadaşız. Arkadaşlık öldü mü? Senin derdin, benim derdim değil mi? Değirmencinin kızı Suna konusunda sonuna kadar senin yanındayım. Sen bu sevda da yalınız değilsin. Ben ne güne duruyorum. Suna konusunda, ölümüne varım.

Köçek Ali, değirmencinin kızı Suna’yı bir an önce görmek istemektedir. Köçek Ali’nin düşüncesi Külkedisinin beklentisinden çok farklıdır. Köçek Ali, içindeki sinsi planı Külkedisine sezdirmez.

Eskiden köçek diye; düğün ve eğlencelerde kadın kılığına girerek oynayan erkeklere derlerdi. Köçek Ali de, askerlik öncesi düğünlerde kadın kılığında oynadığı için kendisine Köçek Ali demişler.

Köçek Ali, Külkedisine sinsice dedi:

-Arkadaş, ben, değirmencinin kızına senin için dünür gitmek istiyorum.

Arkadaşı Köçek Ali’den bu sözü duyan Külkedisi, memnuniyetle dedi:

-O zaman ne duruyorsun? Haydi, hemen benden kıza dünür git. Annem ile abimin benim için yapamadıklarını arkadaşım olarak sen yap!

Köçek Ali dedi:

-Tamam dedik ya! O kız için dünür gideceğime sana söz verdim. Yalınız bu vaziyette, pejmürde bir şekilde dünür gidilir mi? Paçamızın düzgün olması lazım! Takım elbiseleri giymek gerekir. Sen, kız evi için bir çiçek ve bir de çikolata yaptır. Dünür giderken onları hediye götürelim. Biliyorsun ki, ben de para pul yok! Dünür de, senin için gideceğimize göre masrafları senin yapman gerekiyor.

Çarşıdan birer takım elbise alırlar. Çikolata ve çiçek yaptırırlar. Köyünün yolunu tutarlar.

Köçek Ali, Külkedisine der:

-Köye vardığımızda dünür gideceğimizi sakın annene söyleme! Annen olacak kadın, olacak işi bozar. Sonra, ben demedi deme!

Köçek Ali ile Külkedisi köye varırlar. Doğru Külkedisinin köydeki evine giderler.  Annesiyle görüşürler. Kız isteme işinden hiç söz edilmez. Annesi, onlara Allah ne verdiyse bir sofra hazırlar. Anadolu kültüründe, çocuklarının arkadaşları eve geldiğinde annelerin ikramı çok sevecen ve itibarlı olur.  Külkedisi ile Köçek Ali yemeklerini yedikten sonra biz etrafı şöyle bir dolaşalım deyip evden çıkarlar. Köçek Ali, Külkedisine şöyle söyledi:

-İsmet, böyle dünür gidilmez.

Külkedisi İsmet dedi:

-Ya nasıl gidilir?

Köçek Ali dedi:

-Taksiyle gidilir, taksiyle! Hemen bir araba bul! Kız evine arabasız varmak sana yakışır mı? Dünür gidilirken taksiyle gidilir.

Köyden bir taksi kiralayıp değirmencinin evinin yakınında arabadan inerler. Taksiciye yol verirler. Köçek Ali, Külkedisine daha önce şöyle tembihler:

-Sen, eve yakın bir yerde kendini gizle. Sakın, seni gören olmasın! Hem ayıp olur, hem de uğursuzluk olur. Kızı, senin adına annesinden ve babasından isteyeceğim. Sen, bana güven. Göreceksin, o taze meyveyi dalından koparıp alacağım.

Köçek Ali, arkadaşına söyledikleri sözlerin dürüstçe olmadığını bildiği gibi hurafelere de inanmayacak kadar bilgili ve uyanık bir tiptir.

Ömrünüz uzun, kazancınız bereketli olsun! Hoşça kalın! Dostça kalın!