Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz değerli sanatçı Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin) tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışladı.

Dursunoğlu’nun ne kadar bağışladığı henüz açıklanmadı ama 15 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

ÇYDD özellikle kız çocuklarının eğitim görmesini sağlayan bir kuruluş. Sadece kızların değil tabi, erkeklerin de eğitimine önemli katkılar sunuyor.

ÇYDD gelirini bağışlarla elde ediyor ve bunu gençlerin eğitim görmesi için harcıyor.

 

***

Önümüz Kurban Bayramı, bu nedenle sizler de kurban bağışlarını ÇYDD’ye yaparsanız, değerli bir iş yapmış olursunuz ve gençlerin eğitimine katkıda bulunursunuz.

ÇYDD Eskişehir Şubesi Başkanı Sevgi Akmen geçen gün yaptığı açıklamada, Kurban bağışlarınızı neden ÇYDD’ye yapmanızı ifade etti.

Akmen şu çağrıda bulundu.

"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak çağdaş insan yoluyla çağdaş topluma ulaşma hedefi doğrultusunda etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarımızın okumaları, meslek sahibi olmaları için yoğun bir çaba harcıyoruz. Maddi güçlük içindeki “kardelen” kızlarımızın eğitimine destek vererek onların “çocuk gelin”, “çocuk anne” olmamaları için çalışıyoruz. Diğer yandan, “Bir Işık da Siz Yakın” projesiyle başarılı ancak maddi imkansızlık içindeki üniversite öğrencilerine burs desteği sağlıyoruz. Bugüne dek ÇYDD’den burs alarak öğrenimi tamamlayan binlerce gencimiz doktor, mühendis, avukat ya da başka meslek sahibi bireyler olarak ülkemizin her yerinde hizmet veriyor. Bahsettiğimiz tüm etkinliklerimizi, bireysel bağışçıların katkılarıyla  sürdürüyoruz. Bugüne dek hep yanımızda olan bağışçılarımızın bize ulaştırdığı bağışları büyük bir sorumluluk duygusuyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu yıl pandemi nedeniyle artan ekonomik zorluklar, işsizlik ve gelir kaybı nedeniyle aileler çok daha büyük bir sıkıntıyı yaşıyor. Dernek olarak bizler de eğitime kaynak ayıramayan, çocuklarını okutmak isteyen ailelere destek verebilmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir duyuru yapmak istiyoruz. Kurban bağışını eğitim bağışı olarak yapmak isteyenlerin 0 533 026 81 60 nolu telefondan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesine ulaşmalarını diliyoruz. Duyarlı Eskişehirliler; Kurban bağışınızı eğitim bağışı olarak yapmayı düşünürseniz, daha fazla sayıda çocuğumuza ve gencimize burs olanağı sağlayabileceğiz. Kurban bağışınızı ÇYDD’ye yapın, gençlerimiz için Bir Işık da Siz Yakın."