Engelli vatandaşların YHT ve trenler ile önce ücretsiz seyahat hakları ellerinden alındı sonra da ‘Yok kardeşim komple binemezsiniz’ denildi. Gerekçe olarak da engelli vatandaşların trenlere binerken görevlilerden yardım alması ve bunun pandemi sürecinde tehlike arz ediyor olması olarak gösterildi. Engelli vatandaşların seyahat hakkının yanında sağlığa ulaşma hakları da bu kararla engelleniyor. Çünkü Eskişehir’den hızlı tren ile Ankara’ya ve İstanbul’a tedavi için giden birçok vatandaşımız var. Şu anda bu nedenle tedavilerine devam edemiyorlar. Hal böyle olunca doğal olarak kanunla verilmiş olan haklarını istiyorlar. İşimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak olmalı, onların önüne daha fazla engel çıkarmak değil. Bu yüzden bir an önce alınan bu karardan vazgeçilmeli. Vazgeçilmiyorsa da engelli bireyler için başka bir alternatif sunulmalı. Daha fazla mağduriyet ortaya çıkmadan bu işe bir çözüm bulunmalı.

GEYİKLER DE KURTULDU

İşte sosyal medya da böyle bir şey. Bir kişi Eskişehir’de 18 kızıl geyiğin 500 küsur bin lira karşılığında vurulacağını duyurdu. Ardından olanlar oldu. Toplumun her kesiminden, Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar kızıl geyikler için destek mesajları attı. Ertesi gün hemen eylemler ve basın açıklamaları gerçekleştirildi ve üstüne dava açıldı. Oluşturulan kamuoyu sayesinde kızıl geyik ihalesinin de durdurulması sağlandı. Tüm canlıların hayatını kıymetli olduğu bilincindeki bütün vatandaşlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Eskişehir halkını da bu konuda da duyarsız kalmadığı için ayrıca tebrik ediyorum.

İLÇE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Eskişehir’in bütün ilçeleri gerçekten çok güzel. Hepsinin kendine has kültürel, karakteristik özellikleri var. Sivrihisar da bu güzel ilçelerimizden biri. Başkan Hamid Yüzügüllü de Sivrihisar’a turist kazandırmak için elinden geleni yapıyor. Her yıl festivaller düzenleniyor, ilçeye turistler için yeni müzeler kazandırılıyor. Şimdi de şehre gelen turistlere kolaylık sağlayabilmek için Turizm Ofisi açılıyor. Bu sayede ilçeyi gezmek isteyen turistlere birçok kolaylık sağlanması planlanıyor. Türkiye’nin ilk Uygulamalı Kilim Müzesi de ilçede bulunuyor. Benim bir göz atma fırsatım olmuştu gerçekten güzel bir müze olmuş. Resmi açılışı maalesef pandemi nedeniyle henüz yapılamadı ama ilerleyen günlerde pandemi süreci biraz daha rahatlayınca burası da ilçenin turizmine önemli katkı yapacaktır. Tüm ilçelerimizde bu gibi yatırımlar çoğalırsa turistler Eskişehir’e geldiklerinde birkaç gün kalarak sırayla ilçelerimizi de ziyaret edebilirler. Böylece kent ekonomisine turistlerin getireceği katkı da büyük oranda artmış olur. Diğer ilçelerimizin güzelliklerini ve yeni yatırımları da ayrı bir yazımda kaleme alırım onlar da alınmasın, darılmasın. Sivrihisar’a yapılacak olan yatırım yeni olduğu için ilk olarak aklıma geldi ve yazmak istedim.